een firma met een rijke ervaring in wanden en plafonds

header-image

Spanplafonds

Contacteer ons
Spanplafonds

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond bestaat uit een strak geweven polyester doek bedekt met een polurethaan coating dat onder een bestaand plafond wordt aangebracht. Het polyester doek wordt op maat gemaakt, zodat het spanplafond het bestaande plafond perfect volgt. Doordat het kunststof spanplafond strak opgespannen wordt, gaat het ook niet doorhangen. Het spanplafond is een goede oplossing bij plafonds die structureel nog goed zijn, maar niet mooi zijn of niet binnen je design passen. Het plaatsen van een spanplafond biedt erg veel voordelen en het is een handige oplossing in veel verschillende situaties. Een spanplafond kan dan ook perfect dienen als vals plafond. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een spanplafond:

 • Geen breekwerk of vuil in huis tijdens de werken
 • Budgetvriendelijker dan een nieuw plafond
 • Kies je eigen stijl en kleur: veel personalisatiemogelijkheden
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Nooit zichtbare barsten of scheuren
 • Ook vreemde vormen zijn makkelijk te verwezenlijken

Waar kan een spanplafond worden geplaatst?

Een spanplafond kan in principe in iedere ruimte geplaatst worden. Zo kan je een spanplafond probleemloos in de woonkamer, keuken, badkamer of slaapkamer plaatsen. Het materiaal van het spanplafond is bestand tegen verschillende temperaturen en ondervindt weinig tot geen nadelige effecten in een vochtige omgeving zoals een badkamer.

In commerciële ruimtes, zoals winkelruimtes, kan er gekozen voor een gepersonaliseerd spanplafond omdat de mogelijkheden vrijwel onbeperkt zijn. Zo kan je een spanplafond kiezen in iedere mogelijke beschikbare kleur va de leverancier en is het zelfs mogelijk om een spanplafond ook met een print te laten uitvoeren.

Spanplafond laten plaatsen door een expert

Het plaatsen van een spanplafond is geen werkje dat je makkelijk zelf kunt uitvoeren. Het vergt precisiewerk en je hebt er dan ook een expert voor nodig om het spanplafond te monteren

VDD Interieurafwerking maakt gebruik van polyester doek om spanplafonds te plaatsen. Het gebruik van polyester geeft ons de mogelijkheid om een spanplafond op korte tijd te plaatsen, zonder risico op vertragingen. Polyester biedt ons ook de mogelijkheid om het spanplafond te bedrukken met een print of om gebruik te maken van indirect licht achter het doek. Het gebruik van polyester doek biedt enorm veel voordelen en dat is dan ook meteen de reden waarom wij zo graag met dit materiaal werken.

Akoestisch spanplafond laten plaatsen

Wil je graag een spanplafond laten plaatsen dat een geluidsdempend of akoestisch effect heeft? Dat is perfect mogelijk. Wanneer we een spanplafond met verhoogde geluidsisolatie willen plaatsen, dan  doen we dit door op het bestaande plafond een extra akoestische isolatie te plaatsen. Hierna plaatsen we de  microgeperforeerde doek als spanplafond. Het doek met microperforaties heeft reeds een akoestische prestatie, maar de akoestische isolatie boven het doek verhoogd deze absorptie nog eens.

Een akoestisch spanplafond kan de perfecte oplossing bieden o.a. voor woningen waar grotere renovatie niet mogelijk is. Het kan snel worden geplaatst zonder een te zware ingreep in de verbouwing

Gepersonaliseerd spanplafond met print

Een spanplafond wordt op maat gemaakt. Een spanplafond kan in meerdere kleuren worden geïnstalleerd, maar het is ook mogelijk om een spanplafond met print te plaatsen. De print wordt gedrukt op het polyester doek dat we opspannen als plafond. Iedere foto, logo of andere bedrukking kan op die manier dienen als afbeelding voor het plafond of wand. De enige vereiste is dat de kwaliteit van de afbeelding voldoende moet zijn voor de afmetingen van de gespannen doek. Zo voorzie je best een foto die je in erg goede kwaliteit en hoog pixelformaat hebt.

Spanplafond met indirect licht

Verlichte Spanplafonds zijn vaak een oplossing om geen storende toestellen in het plafond te hebben. Hierdoor kan je spanplafond een algemene verlichting geven. Zo plaats je achter het doek je lichtvoorziening ahv Ledstrips. Je kan het effect op je print ook verhogen. 

Voor indirect licht kan je ook denken aan Ledstrips als indirecte verlichting rondom de muren en zo blijft je plafond heel strak zonder enig storend element  

Is een spanplafond brandwerend?

Het spanplafond wordt  opgebouwd met onbrandbaar materiaal. Het spanplafond zal zeker de brand niet versnellen

Wil je graag compartimentering dan is het spanplafond niet de oplossing. Maar het is perfect mogelijk om eerst een compartimenterende bescherming aan te brengen alvoren het spanplafond te plaatsen.  Je kan hiervoor ook vanzelfsprekend bij ons terecht.

Spanplafond onderhouden

Een spanplafond heeft in principe geen onderhoud nodig. Het polyester doek neemt weinig vuil op en het doek zal dan ook niet makkelijk tekenen van vuil vertonen.

Wil je het spanplafond graag schoonmaken? Dat kan. Je gebruikt best een beetje lauw water met wat afwasmiddel en een sponsje. Met deze middelen kan je het doek van je spanplafond zachtjes schoonmaken. Je droogt het doek best nadien ook af om zeker te zijn dat er geen watermarkeringen of kalkvlekken zichtbaar blijven.

Spanplafond herstellen

Is jouw spanplafond beschadigd? Afhankelijk van de exacte beschadiging kan het spanplafond eventueel hersteld worden, maar in de meeste gevallen moet het vernieuwd worden. Het doek van een spanplafond herstellen, is vrijwel onmogelijk. Bij een schade of scheur in het doek, moet het polyester doek compleet vervangen worden. 

Offerte aanvragen

Ben je op zoek naar een ervaren aannemer om een spanplafond te laten plaatsen? VdD Interieurafwerking heeft ervaren vakmensen met de nodig expertise en kennis om jouw plafond correct te plaatsen, conform onze bespreking en maximaal uw wensen en stijl benaderend. Neem zeker contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij bekijken jouw plafond en staan je bij met professioneel advies!  

Klanten getuigen

 • "Wij werken al vele jaren met VDD. Inmiddels hebben we een vertrouwensrelatie opgebouwd en zijn zij onze huisleverancier voor al onze gipswerken en verlaagde plafonds. De timing werd steeds strikt gevolgd en de afgeleverde werken zijn steeds correct verlopen. De technische ondersteuning is heel degelijk en suggesties zijn al dikwijls goed…

Bel mij op!

Contactformulier Contact Page
 1. Naam
  Invalid Input
 2. E-mail
  Invalid Input
 3. Telefoon
  Invalid Input
 4. Uw bericht
  Invalid Input
 5. Invalid Input