18feb

Spanplafond voor- en nadelen

Auteur: conversal

Een spanplafond is een vals plafond van strak gespannen kunststofdoek. Een spanplafond dient steeds op maat gemaakt te worden om specifiek aan jouw noden te kunnen beantwoorden.

Waarvoor kan je een spanplafond gebruiken?

Verbergen van beschadigd plafond en bedrading

Stel dat je kleine beschadigingen hebt in je gewone plafond of bedrading die niet meer weg te werken valt, dan is een spanplafond een heel goede oplossing, gezien het tot bijna vlak onder je normale plafond kan geplaatst worden.

Energiekost verlagen

Hoe groter de ruimte die je moet verwarmen, hoe hoger de energierekening. Maar wat als je nu met een hoog plafond zit? Een oplossing hiervoor is een spanplafond. Door het spanplafond verklein je eigelijk de ruimte door de kunststofdoek op een lagere hoogte te hangen dan het eigelijke plafond. De te verwarmen ruimte kan dan ineens enkele kubieke meters kleiner worden, afhankelijk van hoe laag je het hangt!

Warm gespannen of koud gespannen?

Het verschil tussen een doek die warm of koud moet gespannen worden zit hem vooral in het gebruikte materiaal. Zo is een doek die warm wordt gespannen volledig uit polyester gemaakt, terwijl een koud gespannen doek een heel stevig geweven doek is dat met polyester werd behandeld.

Voordelen van een spanplafond

  • Op 1 dag geplaatst
  • Geen beschadiging aan bestaande muren of plafond
  • Plafond hoeft nooit geschilderd te worden
  • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren
  • Verlaagt de energiekost
  • Makkelijk demonteerbaar

Nadelen van een spanplafond

  • Het ziet er iets anders uit dan een normaal plafond
  • Niet mogelijk om hier dbepaalde zaken op te hangen tenzij ingebouwd
  • Eens er openingen zijn (denk bijvoorbeeld aan een opening voor een lampje) kan de doek niet meer verschoven worden

Onderhoud van een spanplafond

Een spanplafond vraagt zeer weinig onderhoud. Eén keer per jaar het plafond schoonmaken is in normale omstandigheden wel voldoende. Een spanplafond is simpelweg afwasbaar met zeep en een sponsje, dus je hebt hiervoor geen speciale reinigingsmiddelen nodig. Indien het plafond echt vuil is, kan er eventueel met Cif en een schuursponsje overgegaan worden. Deze combinatie krijgt de hardnekkige vlekken er wel uit.

Meer informatie

Wens je meer informatie over een spanplafond? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons! Vraag gerust om een offerte!

Andere vragen over spanplafonds