21mei

Kan ik mijn spanplafond schilderen?

Auteur: conversal

Spanplafonds bestaan uit een polyester doek dat onder het eigenlijke plafond wordt gespannen. Een polyester doek is niet overschilderbaar! Hoewel je het wel kan proberen, is de kans groot dat het resultaat niet bevredigend zal zijn. Wil jij jouw spanplafond schilderen? Hoe ga je dan precies te werk wanneer jij jouw spanplafond een nieuw kleurtje wil geven?

Personalisatie van een spanplafond

Een spanplafond bestaat uit een geweven polyester doek dat wordt opgespannen onder het plafond. Polyester doek is beschikbaar in allerlei kleuren en patronen. Er zijn dus bijzonder veel mogelijkheden wanneer het over de personalisatie van je spanplafond gaat.

Spanplafond schilderen of vernieuwen

Een polyester spanplafond schilderen is geen optie, maar dat betekent niet dat je het niet kan vernieuwen. Wanneer je na de installatie van je spanplafond graag een nieuw kleurtje wil introduceren in de ruimte, dan kies je snel en makkelijk voor een nieuw doek. Het geweven polyester doek is beschikbaar in verschillende tinten en patronen. Het vervangen van het doek duurt bovendien minder lang dan het schilderen van een plafond. In dat opzicht ben je dus sneller klaar. Een polyester doek vervangen is dan ook een nette onderneming. Er komt weinig tot geen stof vrij en je hoeft er je schilderkleren niet voor aan te trekken.

Geniet van de voordelen van een spanplafond

Dat je het spanplafond niet kan schilderen, hoeft niet meteen een nadeel te zijn, want het wijzigen van de kleur van jouw spanplafond is een snelle en makkelijke onderneming. Een spanplafond biedt heel wat voordelen:

  • Snel geplaatst
  • Er komt geen stof of vuil vrij bij de installatie
  • Makkelijk in onderhoud

Is jouw spanplafond vuil?

Vaak denken we snel aan een schilderbeurt wanneer het plafond er een beetje vuil uit ziet. Bij een gemiddeld plafond is een schilderbeurt dan ook de ideale oplossing wanneer het plafond verkleurt of vlekken vertoont.

Is je spanplafond vuil? Dan hoef je het zeker niet meteen te schilderen. Je kan het spanplafond makkelijk onderhouden met een natte doek. Daarna ziet jouw spanplafond er weer uit alsof het gisteren geplaatst werd!

Vragen over spanplafonds?

Heb je vragen over de plaatsing van een spanplafond? Wil je meer weten over de personalisatiemogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. We geven je graag wat meer informatie!

Andere vragen over spanplafonds