18jan

Waarom kiezen voor een spanplafond?

Auteur: conversal

Ben je op zoek naar een voordelige en mooie oplossing om je oude plafond onder te stoppen? Misschien wil je graag je plafond isoleren of geluidsdempend maken, zonder dat je er al te grote breekwerken voor hoeft uit te voeren. Een vals plafond biedt vaak de perfecte oplossing, maar het plaatsen van een standaard verlaagd gipskernplafond brengt wel heel wat  vuil en stof met zich mee. Een spanplafond is dan de  oplossing in de meest voorkomende gevallen. Een spanplafond biedt trouwens heel wat voordelen . Vraag je je nog af waarom je zou kiezen voor een spanplafond? Dit zijn de voordelen!

Nette en propere plaatsing

In tegenstelling tot het plaatsen van een standaard verlaagde plafonds, zoals bijvoorbeeld in gyproc of één ander materiaal, is de plaatsing van een spanplafond een nette en stofvrije onderneming. Er komt geen steengruis, stof of ander grof vuil aan te pas. Bij het plaatsen van een spanplafond blijft jouw woning gewoon proper. Je krijgt meteen een afgewerkt geheel, zonder de zorgen van het stof en vuil!

Op 1 dag geïnstalleerd

Het plaatsen van een spanplafond gaat bijzonder snel en dat is een groot voordeel. Na het opmeten van de ruimte wordt het spandoek zo goed als mogelijk op maat van jouw project gemaakt. Onze monteurs komen bij je langs en vaak plaatsen we het spanplafond in 1 dag.  Weinig andere verlaagde plafond dat op zo’n korte tijd als een afgewerkt geheel geïnstalleerd kan worden. Ben je op zoek naar een snelle en efficiënte oplossing? Een spanplafond is de perfecte manier om jouw vals plafond op korte termijn te realiseren!

Helemaal te personaliseren naar jouw wensen

Een ander voordeel aan een spanplafond is het feit dat je een ruime keuze hebt aan personalisatiemogelijkheden. Zo kies je onder meerdere beschikbare kleuren van  je spanplafond. Het plafond wordt geplaatst als polyester doek dat strak wordt opgespannen tot tegen de muren. Het polyester doek zelf kan sterk jouw wensen benaderen. Kies je voor een sober, elegant wit? Ga je echter  voor andere kleuren? Alles is mogelijk!

Speciale effecten of prints? Ook dat kan!

Een spanplafond in polyester leent zich perfect tot extra accenten. Zo kan je het doek laten bedrukken met een print, zoals een afbeeldingsjabloonlogo, … Noem maar op! De enige vereiste is dat je een afbeelding hebt met het juiste pixelformaat, zodat we deze op ware grootte kunnen afdrukken op het doek.

Dit type vals plafond is ook de ideale manier om te werken met indirect licht. Zo kan je een lichtbron achter het polyester doek plaatsen. Daardoor creëer je een algemeen speciaal effect waarbij jouw plafond licht geeft. Plaats je wit licht achter het spanplafond of kies je voor ledverlichting die je van kleur met afstandsbediening kan veranderen? Lichteffecten achter een spanplafond vormen de ultieme sfeermaker in jouw woonkamer, slaapkamer of andere ruimte.

Nooit meer opschuren of schilderen

Het polyester doek van een spanplafond vraagt weinig tot geen onderhoud. Een spanplafond hoef je nooit te schilderen. Dit is voor velen een van de belangrijkste voordelen van een spanplafond. Ben je de huidige kleur van je plafond toch beu? Dan kan je makkelijk en in één dag een nieuw doek laten plaatsen!

Plafond op 1 dag isoleren met een spanplafond

De plaatsing van een spanplafond is het ultieme tijdstip om voor extra isolatie te zorgen. Zo kan je ook meteen isolatie laten aanbrengen op het bestaande plafond alvorens het spanplafond wordt geplaatst. Door deze 2 werkzaamheden met elkaar te combineren, heb je in één klap een mooi plafond en een extra thermische of akoestische isolatielaag. Al het isolatiemateriaal wordt netjes weggewerkt en verstopt achter het spanplafond. Zo kijk jij enkele uren later genieten van  een net afgewerkt plafond aan met extra thermishce of akoestishce eigenschappen.

Kies jij ook voor een spanplafond?

De keuze voor een spanplafond is een slimme en esthetisch mooie keuze. Het plaatsen van het polyester doek en de bevestigingspunten is een erg precies werkje dat je best overlaat aan een professional. VdD Interieurwerken heeft ervaring met het plaatsen van spanplafonds en andere plafonds. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We bekijken jouw project en brengen je op de hoogte van de opties en prijzen.

Andere vragen over spanplafonds