Tegelplafonds

Tegelplafonds

Tegelplafonds: een praktische oplossing

U bent het vast met ons eens als we zeggen dat een plafond niet alleen een functionele functie heeft, maar ook een esthetische. Het behoort namelijk werkelijk tot de aankleding van uw ruimte, waardoor deze kan staan of vallen met de afwerking van het plafond. Nu zijn er diverse uitvoeringen mogelijk, maar één van de meest praktische is wel deze van het tegelplafond. Het oogt mooi, laat een knappe afwerking toe en bovenal: het is snel en gemakkelijk te plaatsen.

OFFERTE

OFFERTE AANVRAGEN

VDD Interieurafwerking stelt graag een vrijblijvende offerte op voor uw project. U kan ons hiervoor telefonisch contacteren via 052 52 06 19 of per e-mail op info@wanden-plafonds.be. We contacteren u dan spoedig om u project te bespreken.

 

 

Tegelplafonds voor een optimaal gemak

Een tegelplafond heeft een heleboel voordelen voor u in petto en is dan ook toepasbaar in diverse ruimten en omgevingen. Waar u ze vast en zeker al weleens heeft gezien is in een handelszaak of restaurant of in een kantoorruimte. Maar ook in woningen is de plaatsing mogelijk, dus ook bij u thuis. Uw woonkamer, badkamer, hobbykamer, keuken,… U kan bij onze specialisten terecht voor een feilloze installatie.

Tegelplafonds heeft ten opzichte van een vals plafond in gyproc de bereikbaarheid van de open ruimte als grote voordeel. Niet alleen de bereikbaarheid, maar ook de akoestiek, isolatie en snelheid van afwerking zijn topvoordelen voor u als klant. Bovendien voorzien we u van kwaliteitstegels die in verschillende maten, kleuren en patronen verkrijgbaar zijn. Naargelang uw persoonlijke smaak, budget en ruimtes bespreken we graag met u de mogelijkheden.

Tegelplafonds: wat is het?

De naam zegt het al: dit type plafond bestaat uit tegels in een licht materiaal die in een metalen structuur worden geplaatst. Eerst bevestigen we de draagstructuur, daarna wordt elke plafondtegel erin opgehangen.

Het metalen frame wordt voorgelakt in een basiskleur, maar kan ook in de RAL-kleur van jouw wensen worden geleverd. VDD Interieurafwerking biedt je twee rastertypes aan:

 • Een tegelplafond met zichtbaar raster: Je ziet het frame tussen de plafondtegels. Het metaal wordt natuurlijk afgewerkt volgens jouw wensen. De tegels liggen in feite in de draagstructuur.
 • Een tegelplafond met onzichtbaar raster: We installeren een bedekt uitneembaar plafond. Je ziet de metalen draagstructuur niet meer tussen de tegels zitten. Dat komt omdat die worden vastgeklikt aan het frame.

Het spreekt voor zich dat dit frame helemaal waterpas moet worden bevestigd. Een delicate klus die je best aan onze vakmensen overlaat.

Ook de plafondtegel zelf kan worden afgewerkt zodat hij perfect in je interieur past. Kleur, afwerking, materiaal, afmeting, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. VDD Interieurafwerking werkt met de meest kwalitatieve aanbieders op de markt. Zo hebben wij plafondtegels van onder andere Rockfon, Eurocoustic, Vektron, Ecofon en Odenwald in ons gamma. Daardoor garanderen we je een strak en sterk kwaliteitsplafond waar je werkelijk jaar na jaar plezier aan beleeft.

Onze tegelplafonds zijn eveneens onderhoudsvriendelijk. En je hoeft ze niet te schilderen.

De voordelen van een tegelplafond

Kiezen voor tegelplafonds brengt behoorlijk wat voordelen met zich mee. We sommen de belangrijkste even op:

 • Snelheid: Eens de structuur is geplaatst kunnen de tegels er worden ingelegd of vastgeklikt. Omdat plafondtegels doorgaans uit erg lichte materialen worden gemaakt gaat dat werk goed vooruit.
 • Strak uitzicht: Het is niet voor niets dat plafondtegels worden gebruikt in heel moderne woningen en kantoorgebouwen. De strakke structuur van het plafond zorgt voor een ultramoderne look.
 • Betere isolatie: Een tegelplafond is een extra isolatielaag. Bovendien verlaag je de ruimte een beetje. Dat zijn heel wat kubieke meters minder om te verwarmen. Die warmte blijft ook beter hangen.
 • Akoestische demping: Er zijn veel soorten plafondtegels die geluid dempen. Daarom worden tegelplafonds vaak geïnstalleerd in ruimtes met veel lawaai. Maar ook bij straat- of burenlawaai kan zo’n systeem je het leven een stuk aangenamer maken.
 • Flexibiliteit: Een tegelplafond leent zich prima tot het integreren van lichtbronnen. Spots, leds of andere verlichting breng je heel makkelijk aan op de plaats die jij wil. Verander je later je interieur? Dankzij de flexibiliteit van de tegels hang je de lichtbron gewoon op een andere plek.
 • Extra kabelruimte: Leidingen of kabels aanbrengen in huis is altijd een uitdaging. Want hoe krijg je die kabel onzichtbaar van de ene kant van de kamer naar de andere, zonder slijp- en breekwerk? Door de tegels in je plafond even te verschuiven kan je nieuwe leidingen perfect achter je tegelplafond verbergen.

De werking van tegelplafonds

Waaruit bestaan tegelplafonds nu precies? Wel, deze wordt opgetrokken uit tegels, die worden gelegd of geklipst. Als basis wordt gebruik gemaakt van een metalen structuur uit T-profielen. Deze zijn voorgelakt in standaardkleuren wanneer ze zichtbaar blijven, maar ze kunnen ook nagelakt worden in Ral-kleuren. De afgewerkte tegels worden hierin geplaatst.

De tegels zelf worden vlak ingelegd in deze kaderstructuur, wat ook weleens de vlakke inleg wordt genoemd. Ze zakken ietwat door tegenover de basiskaderstructuur, wat door ons ook de doorzak wordt genoemd. Wenst u niets meer te zien van de profielen, dan krijgen we een verdekt-uitneembaar plafond. Het resultaat? Een prachtige afwerking, geschikt voor in eender welke ruimte! Bovendien bent u van kwaliteit gegarandeerd met merken als:

 • Rockfon
 • Eurocoustic
 • Ecophon
 • Armstrong

 

 • Odenwald
 • AMF
 • Ceilux
 • Vektron

Je kent ze ongetwijfeld uit winkels en kantoren, maar tegelplafonds kunnen ook een meerwaarde bieden aan je interieur thuis. VDD Interieurafwerking vertelt je graag meer over de mogelijkheden van de plafondtegel.

Heb je vragen over de mogelijkheden van tegelplafonds voor jouw woning of kantoor. Neem vrijblijvend contact met ons op voor professioneel advies en een offerte op maat

Na een samenwerking op verscheidene werven kunnen we alleen maar spreken van een goede kwaliteit en een perfecte planning. Pluspunt van VDD interieurafwerking is dat zij steeds zeer kort op de bal spelen aan een correcte prijs/kwaliteit verhouding. De werfopvolging door de zaakvoerder zelf is zeker en vast een troef…

Enkele Referenties

WestOptic in Westland Shoppingcenter

V.D.D. Interieurafwerking gespecialiseerd in wanden en plafonds leverde en plaatste voor de optiekzaak WestOptic in Westland Shoppingcenter, i.o.v. Shop Design, als akoestische oplossing geluidsabsorberende eilanden.