Brandwerende plafonds

Brandwerende plafonds

Uw veiligheid primeert met brandwerende plafonds

Brand wilt u op geen enkel moment in huis hebben. U wilt immers dat uzelf, uw gezinsleden en al uw bezittingen niets overkomt! Maar stel nu dat deze dreiging zich toch op een dag voordoet? Dan wilt u uiteraard zo goed mogelijk beveiligd zijn.

Wist u dat het installeren van brandwerende plafonds een effectieve manier is om de brandveiligheid te waarborgen? Dit type plafonds zijn ontworpen om de verspreiding van vuur en rook te vertragen. In een klap is niet alleen uw pand, maar ook al wie er zich in bevindt, beter beschermd tegen brand. VdD Interieurafwerking vertelt u alles wat u moet weten over brandveilige plafonds.

Hou de schadelijke vlammen tegen met een brandveilig plafond

Brandwerende plafonds houden namelijk de schadelijke vlammen tegen. Dit maakt dat deze plafonds u beschermen en beveiligen en niet alleen uzelf, maar de gehele verdieping boven de brandhaard. Brandwerende plafonds creëren als het ware kostbare evacuatietijd!

Welke soorten brandwerende plafonds bestaan er?

1. Brandstabiele plafonds

Deze plafonds zijn ontworpen om structureel stabiel te blijven bij blootstelling aan vuur, maar ze bieden niet noodzakelijk een hoge mate van bescherming tegen de verspreiding van vuur. Ze helpen echter om instorting te voorkomen en zorgen ervoor dat het gebouw zijn structurele integriteit behoudt tijdens een brand.

2. Brandvertragende plafonds

Deze plafonds vertragen de verspreiding van vuur en rook, waardoor de brand zich minder snel verspreidt. Ze geven bewoners meer tijd om te evacueren en hulpdiensten meer tijd om de brand te bestrijden. Materialen zoals speciale gipsplaten of brandvertragende coatings worden vaak gebruikt.

3. Brandwerende plafonds

Brandwerende plafonds zijn specifiek ontworpen om vuur gedurende een bepaalde periode tegen te houden en niet door te laten naar andere delen van het gebouw. Ze bieden de hoogste mate van bescherming en worden vaak gebruikt in gebieden waar strikte brandveiligheidseisen gelden. Dit type plafond kan worden gemaakt van materialen zoals gipsplaten met een hoge dichtheid, brandwerende vezelcementplaten, of speciale metalen plafonds met brandwerende isolatie.

OFFERTE

OFFERTE AANVRAGEN

VDD Interieurafwerking stelt graag een vrijblijvende offerte op voor uw project. U kan ons hiervoor telefonisch contacteren via 052 52 06 19 of per e-mail op [email protected]. We contacteren u dan spoedig om u project te bespreken.

Vertrouw de installatie toe aan een expert

Wanneer u er zeker van wil zijn dat het plafond 100% juist geïnstalleerd is, kan u het best een expert onder de arm nemen. Bij VdD Interieurafwerking zijn we gespecialiseerd in het installeren van verschillende soorten plafonds. Met ons samenwerken? Stuur ons vrijblijvend een mail!

Maak kennis met VdD Interieurafwerking

VdD Interieurafwerking is een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in interieurafwerking en renovatie. Met jarenlange ervaring en expertise in het plaatsen van brandwerende plafonds, bieden we hoogwaardige oplossingen voor zowel residentiële als commerciële projecten. Ons team van vakmensen staat garant voor een professionele aanpak en een perfect afgewerkt resultaat, afgestemd op de wensen van de klant. We streven continu naar klanttevredenheid door het leveren van kwaliteit en betrouwbare service.

 

icon1
Inleving in de gedachtengang en wensen van de klant.
icon2
Géén gebondenheid aan merken – dus advies voor betere tot beste oplossing voor het project.
icon3
Flexibiliteit en nakomen van afspraken en planning
icon4
Bedrijfsleider meer dan 30 jaar ervaring in wanden en plafonds

– Veelgestelde vragen –

Wat kost een brandwerend plafond?

De kosten van een brandwerend plafond variëren afhankelijk van het materiaal en de installatie, maar gemiddeld liggen de prijzen tussen de €50 en €150 per m².

Is een brandwerend plafond verplicht?

De verplichting voor een brandwerend plafond hangt af van de lokale bouwvoorschriften en het type gebouw. Raadpleeg altijd de lokale regelgeving voor specifieke eisen.

Hoe maak je een plafond brandwerend?

Een plafond kan brandwerend gemaakt worden door het gebruik van brandwerende materialen zoals gipsplaten, metalen profielen, en isolatiemateriaal. Het is belangrijk om de installatie door een professional te laten uitvoeren voor optimale effectiviteit.

Is dubbel gips 60 minuten brandwerend?

Ja, dubbel gips kan een brandwerendheid van 60 minuten bieden, mits correct geïnstalleerd en in combinatie met andere brandwerende materialen en technieken.

Na een samenwerking op verscheidene werven kunnen we alleen maar spreken van een goede kwaliteit en een perfecte planning. Pluspunt van VDD interieurafwerking is dat zij steeds zeer kort op de bal spelen aan een correcte prijs/kwaliteit verhouding. De werfopvolging door de zaakvoerder zelf is zeker en vast een troef…

Ga voor de brandwerende plafonds van VDD-Interieurafwerking

VDD-Interieurafwerking is begaan met uw veiligheid en comfort. Daarom staan we graag in voor de plaatsing van brandwerende plafonds om het even waar. Of we nu ons steentje kunnen bijdragen aan de veiligheid van uw gezinsleden of aan deze van uw werknemers, aan de veiligheid van uw patiënten of eenvoudigweg aan die van uzelf: we doen er alles aan om u een optimale bescherming te bieden in tijden van brand.

Heeft u vragen of opmerkingen betreffende de installatie van onze brandwerende plafonds? Of had u graag een offerte aangevraagd? U kunt hiervoor steeds terecht op het nummer 052 52 06 19.

Vraag vrijblijvend uw offerte aan

Wenst u graag meer informatie over de installatie van uw brandveilig plafond door VdD Interieurafwerking? Vraag dan vrijblijvend uw offerte aan. Wij kijken alvast uit naar de samenwerking!

 

Enkele Referenties

WestOptic in Westland Shoppingcenter

V.D.D. Interieurafwerking gespecialiseerd in wanden en plafonds leverde en plaatste voor de optiekzaak WestOptic in Westland Shoppingcenter, i.o.v. Shop Design, als akoestische oplossing geluidsabsorberende eilanden.