Zwevende dekvloer

Zwevende dekvloer

Voor iedere ruimte beschikt VDD over de geschikte soorten zwevende dekvloeren!

Ben je bezig met de renovatie van een pand of woning. Het plaatsen van een zwevende dekvloer is in veel gevallen de perfecte oplossing om een bestaande vloer te optimaliseren. Een zwevende dekvloer helpt je namelijk om een vlakke vloer te bekomen waarop je verder eender welke afwerking laag kan plaatsen.

Wat is een zwevende dekvloer? Een zwevende dekvloer wordt aangebracht boven op de dragende constructie. Vaak wordt dit type vloer gebruikt omwille van het isolerend vermogen, zowel thermisch als akoestisch. De zwevende dekvloer kan op verschillende manieren opgebouwd worden, afhankelijk van de huidige situatie en toestand. Nadat dit type vloer geplaatst is, kan de vloer verder worden afgewerkt met een esthetische vloer naar keuze.

 • Thermische isolatie
 • Akoestisch isolatie
 • Vloerverwarming onder de vloer plaatsen
 • Oneffen vloer weer vlak krijgen
 • Mogelijkheid tot het plaatsen van een extra tussenlaag
Inleving in de gedachtengang en wensen van de klant.
Géén gebondenheid aan merken – dus advies voor betere tot beste oplossing voor het project.
Flexibiliteit en nakomen van afspraken en planning
Bedrijfsleider meer dan 30 jaar ervaring in wanden en plafonds

Waarom een zwevende dekvloer plaatsen?

De meest voorkomende redenen waarom zwevende dekvloeren geplaatst worden, is omwille van de isolerende eigenschappen of om een bestaande vloer vlak te maken. Maar er zijn natuurlijk nog een heleboel andere redenen waarom je zou kunnen kiezen voor dit type vloer.

OFFERTE

OFFERTE AANVRAGEN

VDD Interieurafwerking stelt graag een vrijblijvende offerte op voor uw project. U kan ons hiervoor telefonisch contacteren via 052 52 06 19 of per e-mail op info@wanden-plafonds.be. We contacteren u dan spoedig om u project te bespreken.

De voordelen van een zwevende dekvloer

Het gebruik van een zwevende vloer heeft veel voordelen. De meeste voordelen zijn ook meteen de reden waarom mensen kiezen voor dit type vloer. Nadat de vloer geplaatst is, kan je ook heel makkelijk een afwerkingsvloer plaatsen. Je bent vrij in de keuze van de afwerking en kan dus nog alle kanten op nadat wij de zwevende dekvloer geïnstalleerd hebben.

 • Bijzonder veelzijdig
 • Isolerende eigenschappen
 • Personaliseer baar qua afwerking
 • Werkt absorberend voor contactgeluiden
 • Comfort en gebruiksgemak
 • Snelle plaatsing

Hoe wordt een zwevende dekvloer opgebouwd?

De opbouw van de zwevende dekvloer kan simpel zijn, maar je kunt er ook veel verder mee gaan. Wanneer er enkel de dekvloer moet geplaatst worden, dan bestaat de opbouw uit vloerelementen met een dikte van 10 mm of 12,5 mm. Boven op deze zwevende vloer kan meteen de afwerking geplaatst worden. In situaties waar je de dekvloer extra eigenschappen wil geven, is de opbouw iets complexer. Zo kan er onder de dekvloer een vloerverwarming geplaatst worden. Je kan er ook voor kiezen om een isolerende laag te laten aanbrengen onder de dekvloer. Wanneer de bestaande vloer oneffen is, maken we gebruik van een extra laag egaliseermiddel voordat we de vloer installeren. De opbouw van de zwevende dekvloer is dus afhankelijk van de staat waarin jouw vloer zich bevindt voor de aanvang van de werkzaamheden. Laat een zwevende dekvloer plaatsen door VDD Interieurafwerking om zeker te zijn dat je vloer compleet vlak zal zijn.

Zwevende dekvloer prijs

De prijs van een zwevende dekvloer is afhankelijk van verschillende factoren. Wanneer er enkel een dekvloer moet geplaatst worden, blijft de prijs vrij beperkt. Wanneer er andere werkzaamheden moeten worden uitgevoerd, loopt de prijs automatisch op. Daarom is het erg belangrijk dat we eerst goed de huidige situatie kunnen inschatten om de prijs te bepalen. Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor het plaatsen van een zwevende dekvloer? Neem dan zeker contact met ons op. We voorzien je graag van advies op maat van jouw situatie!

Na een samenwerking op verscheidene werven kunnen we alleen maar spreken van een goede kwaliteit en een perfecte planning. Pluspunt van VDD interieurafwerking is dat zij steeds zeer kort op de bal spelen aan een correcte prijs/kwaliteit verhouding. De werfopvolging door de zaakvoerder zelf is zeker en vast een troef…