22feb

5 tips om een kantoorruimte in te delen

Auteur: conversal

Wie in een kantoor werkt, brengt daar heel wat uurtjes door. Een goede indeling van de kantoorruimte is belangrijk, niet alleen voor het welzijn van de medewerkers, maar ook voor het bevorderen van de efficiëntie. Wij geven je 5 concrete tips.

Deel een open landschap in

De tijd dat elke medewerker in een apart hokje zat, is voorbij. Open landschappen vind je haast in elk kantoor en worden soms zelfs flexibel gebruikt. In dat laatste geval heeft niemand een vaste plaats. Toch is het belangrijk om in dergelijke plaatsen voor een indeling te zorgen. Door lichte scheidingswanden te gebruiken, kunnen de voordelen van een open landschap worden gecombineerd met meer rust. Ook is het een manier om bijvoorbeeld teams te groeperen.

Voorzie stille ruimtes en vergaderplekken

Om efficiënt te vergaderen is een aparte locatie onontbeerlijk. Zo kan niemand de meeting verstoren en stoort het gepraat geen collega’s die niet aan de meeting deelnemen. Met scheidingswanden kan je op een heel eenvoudige manier aparte ruimtes creëren. Die kunnen ook gebruikt worden als stille ruimte wanneer een medewerker zich bijvoorbeeld wilt afzonderen om een dossier te lezen of om een langer telefoongesprek te voeren. Door ramen te integreren in de scheidingswanden kan de vergaderplek van het nodige daglicht worden voorzien.

Creëer een goede akoestiek

Thuiskomen van een werkdag met barstende hoofdpijn door het vele lawaai: jouw medewerkers zullen er niet blij van worden. Slechte akoestiek is één van de oorzaken van een verminderd welzijn op de werkvloer. Door akoestische wanden, maar ook geluidswerende of geluidsdempende plafonds te gebruiken, wordt het lawaai op de werkvloer drastisch aangepakt.

Deel je kantoorruimte flexibel in

Het plaatje van het personeel van een bedrijf kan sterk veranderen. Een bedrijf kan groeien, de organisatiestructuur kan veranderen of teams kunnen wisselen naargelang de projecten die een bedrijf uitvoert. In dat geval is het handig om de indeling van de kantoorruimte niet voor eeuwig en altijd vast te leggen. Verplaatsbare scheidingswanden zijn daarvoor een ideale oplossing.

Maak ook werk van brandveiligheid

Als je toch aan de slag gaat om een kantoorruimte in te delen, maak dan van de gelegenheid gebruik om werk te maken van brandveiligheid. Op vlak van brandvertraging kan je zowel aan de slag met plafonds, wanden als isolatie.

Denk je ook aan een betere indeling van jouw kantoorruimte? Contacteer ons gerust voor meer informatie.