een firma met een rijke ervaring in wanden en plafonds

header-image

Akoestisch geluidswerende plafonds

Contacteer ons
Akoestische geluidswerende plafonds houden al het geluid tegen Akoestische geluidswerende plafonds houden al het geluid tegen

Vaarwel geluidshinder. U maakt teveel lawaai, buren boven maken teveel lawaai, ... maak het leefbaar. Minder decibels die je moet horen van anderen, minder decibels die anderen van u moeten horen. Door ons niet gebondenheid aan merken, kunnen we de beste materialen aanbieden met de meest optimale oplossingen.

Klanten getuigen

 • Als algemeen aannemer hebben we reeds verschillende projecten afgewerkt met VDD-Interieurafwerking. Ik kan enkel constateren dat zij niet alleen zeer correct werken maar ook meedenken en oplossingen aanreiken. Ook de eindafrekening verloopt correct en eerlijk. Dit alles is te danken aan de zaakvoerder die de lopende werken strikt opvolgt en waar nodig…

Omgevingslawaai wordt als erg storend ervaren. Dat is normaal want in huis hou je het graag lekker kalm en rustig. En ook op kantoor wil je rust om geconcentreerd te kunnen werken. Geluidsoverlast zorgt niet alleen voor irritaties, het kan ook stress veroorzaken. Gelukkig bestaan er oplossingen om die vervelende geluiden te bannen. We stellen je graag onze geluidswerende plafonds voor.

Geluidsisolatie plafond

Storende geluiden kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen straatlawaai, luide muziek, trillingen van was- of andere machines en schuivende stoelen en meubels voor veel irritatie zorgen. Op zoek naar een manier om het geluid in huis te beperken? Met een geluidsisolatie plafond zet je alvast een stap in de goede richting.

Kiezen voor een akoestisch plafond heeft veel voordelen. In de eerste plaats beperk je het storende omgevingslawaai natuurlijk tot een minimum. Op die manier breng je rust in huis of op kantoor. En daarvoor hoef je niet in te boeten op een strak interieur. Geluidswerende plafonds hebben een strakke vormgeving en passen bij elke inrichting.

Bovendien zorgen onze geluidswerende plafonds voor iets minder hoogte in de ruimte. Omdat de kamer lager wordt krijgt het geluid minder kans om te galmen.

Akoestisch en geluidswerende plafonds: hoe werkt het?

Akoestische plafonds bestaan uit geluidswerende plafondtegels die in een houten of metalen raamwerk worden gehangen. Die draagstructuur wordt eerst tegen het bestaande plafond geplaatst. Zeker in oudere gebouwen heeft dit als extra voordeel dat de bestaande plafonds makkelijk en snel strak kunnen worden afgewerkt.

De panelen hebben doorgaans een kern van minerale wol. Die heeft als eigenschap dat het erg geluidsabsorberend werkt. Daarna wordt het paneel afgewerkt met Gyproc of met een mineraalvlies, afhankelijk van het gekozen model en materiaal.

Zowel Gyproc als mineraalvlies zijn heel onderhoudsvriendelijk. Je zal dus niet veel poetswerk hebben aan je nieuwe geluidswerende plafond. En dat is handig meegenomen.

We zeiden het al eerder, dankzij onze geluidsisolatie wordt het plafond een stukje verlaagd met minder galmende geluiden tot gevolg. Kiezen voor een geluidsisolatie plafond van VdD Interieurafwerking zorgt dus voor dubbele winst.

Wil je meer weten of de mogelijkheden van geluidsisolatie in het plafond? Zoek je zelf een betrouwbare partner om geluidsoverlast in huis of op kantoor aan te pakken? Neem vrijblijvend contact op met ons voor professioneel advies en een aanbod op maat.

Bel mij op!

Contactformulier Contact Page
 1. Naam
  Invalid Input
 2. E-mail
  Invalid Input
 3. Telefoon
  Invalid Input
 4. Uw bericht
  Invalid Input
 5. Invalid Input