een firma met een rijke ervaring in wanden en plafonds

header-image

Plafondsystemen

Contacteer ons
Plafondsystemen

Plafondsystemen van a tot z

VDD - Interieurafwerking bvba is uw geknipte partner voor elk plafond. Kies uw favoriete materiaal voor plafondsystemen:

 • warm hout
 • tijdloos metaal
 • vederlicht gipskarton
 • luchtig rooster

Klanten getuigen

 • "Wij werken al vele jaren met VDD. Inmiddels hebben we een vertrouwensrelatie opgebouwd en zijn zij onze huisleverancier voor al onze gipswerken en verlaagde plafonds. De timing werd steeds strikt gevolgd en de afgeleverde werken zijn steeds correct verlopen. De technische ondersteuning is heel degelijk en suggesties zijn al dikwijls goed…

Plafondsystemen voor al uw wensen

Voor ieder gebouw bestaan er plafondsystemen die een antwoord bieden op de specifieke eisen en functies van het interieur. Van een private woning tot een steriele ziekenhuisomgeving, VDD Interieur heeft steeds een oplossing op maat.

Welke plafondsystemen bestaan er zoal?

Je bent op zoek naar een systeemplafond voor jouw interieur. Dat moet strak en stijlvol zijn voor je woonkamer, uiterst vochtbestendig in de badkamer, brandwerend in een bedrijfsomgeving en noem zo maar op. De mogelijkheden voor de installatie van plafondsystemen zijn quasi eindeloos. VDD geeft je dus graag een overzicht van de verschillende types systeemplafonds.

-       Akoestisch dempende plafonds: je woont aan een drukke straat of werkt in een gebouw met meerdere geluidsbronnen. Dankzij het plafond kunnen we geluidsoverlast onderdrukken. Gedaan dus met luidruchtige werkomgevingen of buren- en straatlawaai bij je thuis.

-       Hygiëneplafonds: steriele omgevingen als ziekenhuizen of laboratoria hebben hele specifieke eisen voor hun inrichting. Dankzij een hygiënisch systeemplafond kan VDD Interieur ook aan hun wensen voldoen.

-       Brandwerende plafonds: thuis of op het werk, brandveiligheid verdient alle aandacht. Dankzij plafondsystemen in brandwerend materiaal kunnen branden worden vertraagd zodat die niet uitbreiden voor de hulpdiensten ter plekke zijn.

-       Balvaste sportplafonds: plafonds in sporthallen krijgen het zwaar te verduren. Ballen vliegen in het rond en komen dus ook tegen het plafond terecht. Om er zeker van te zijn dat het plafond niet naar beneden komt installeert VDD Interieur speciale plafondsystemen in sporthallen, stijlvol en extra stevig.

Maar ook de keuze in afwerkingsmaterialen is groot en afgestemd om jouw wensen en eisen. Zo kan je kiezen voor een plafondsysteem in hout, metaal, gipskarton of roosterplafonds.

Wil je meer advies over onze verschillende systemen of ben je op zoek naar het plafond dat het best bij je past? Neem vrijblijvend contact op met ons voor een aanbod op maat.

Een systeemplafond installeren? Werk voor specialisten

Er bestaan verschillende technieken om plafondsystemen te monteren. We zetten de belangrijkste methodes die wij hanteren graag voor je op een rij:

-       Systeemplafond met zichtbaar of half zichtbaar kader: met dit systeem blijven de plafondprofielen (deels) zichtbaar. De plafondplaten worden vervolgens in de profielkaders gelegd. Een vaak toegepaste techniek in kantoorgebouwen om makkelijk kabels achter het plafond te verbergen

-       Bandrasterstructuur: enkel de brede banden van de structuur zijn zichtbaar. De plafondpanelen worden daarin bevestigd en sluiten tussen de banden naadloos aan.

-       Clip-in systeem: bij een clip-in systeem is de draagstructuur onzichtbaar. De panelen van het systeemplafond klikken vast in bovenliggende structuur. Daarmee combineer je een strak interieur met alle voordelen van een plafondsysteem.

VDD Interieur heeft alle expertise in huis om jouw systeemplafond vakkundig te installeren. Maak een afspraak voor professioneel advies op maat.

Bel mij op!

Contactformulier Contact Page
 1. Naam
  Invalid Input
 2. E-mail
  Invalid Input
 3. Telefoon
  Invalid Input
 4. Uw bericht
  Invalid Input
 5. Invalid Input