30mrt

De voordelen van een voorzetwand

Auteur: conversal

Voorzetwanden plaatsen hebben reeds meermaals hun nut bewezen tijdens renovaties. De voordelen van een voorzetwand zijn dan ook talrijk. Bovendien gaat de plaatsing gaat snel en het is relatief goedkoop. Wil jij een ruimte mooi afwerken zonder jezelf op kosten te jagen? Dan geven we je graag alle voordelen van een voorzetwand op een rijtje.

Een nette afwerking voor lelijke muren

Oude muren bepleisteren en verven kan een heleboel werk vergen. Soms is een muur heel erg ruw en zou het heel wat tijd en geld kosten om hiervan een gladde oppervlakte te maken. Bovendien houdt niet iedereen houdt van de look van baksteen in zijn interieur.

Door een voorzetwand te plaatsen, geef je jezelf snel een gladde en eenvoudig te beschilderen wand. Je tovert oude muren in een mum van tijd om tot strakke wanden. Dit past veel beter bij een moderne binnen afwerking dan ruwe muren.

Verder bieden voorzetwanden de mogelijkheid om leidingen of elektrische bedradingen te verbergen. Op vlak van esthetiek biedt deze oplossingen dus heel wat voordelen.

Extra isoleren

Op vlak van warmte isolatie bestaan er tal van oplossingen. Een van de meest eenvoudige is het isoleren van een binnenmuur met een voorzetwand. Soms is isoleren langs binnen niet alleen het eenvoudigste maar ook het beste alternatief. Voor oudere gebouwen zijn er vaak geen andere opties dan de ruimtes op te frissen via voorzetwanden.

Naast het regelen van de temperatuur, zorgen voorzetwanden voor akoestische isolatieMet het juiste type voorzetwand haal je alle galm weg uit de ruimte. Daarenboven kan VDD je helpen om het geluid buiten te houden. Die drukke weg naast je woning zal je dan snel vergeten zijn.

Brandveiligheid

Op vlak van interieurafwerking is brandveiligheid een van de eerste dingen die vergeten wordt. Toch is dit misschien wel het belangrijkste voordeel van voorzetwanden. Brandwerende voorzetwanden vertragen een brand aanzienlijk. Dit geeft iedereen de tijd om de ruimte te verlaten en beperkt de mogelijke schade.

De keuze voor de juiste materialen kan je leven redden. Dezelfde brandwerende eigenschappen vind je terug bij scheidingswanden.

Je merkt dat er een hele reeks opties zijn op vlak van voorzetwanden. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over welke zaken voor jou primeren. Zo zijn bepaalde materialen beter geschikt voor warmte isolatie en zijn andere materialen beter op vlak van brandvertraging. VDD interieurafwerking kiest in ieder geval altijd voor de beste materialen op de markt. Wij werken voor jou met plezier een plan op maat uit.

Schakel vakmensen in voor het beste resultaat

Ondanks de vele voordelen van een voorzetwand kan er heel wat mislopen tijdens de plaatsing. Een onzorgvuldige plaatsing zorgt bijvoorbeeld voor koudebruggen. Daardoor gaat de thermische isolatie grotendeels verloren. Een andere veelgemaakte fout is het plaatsen van wanden voor muren die niet in goede staat zijn. Een vochtprobleem los je niet op door een extra muur te plaatsen.

Wil je het best mogelijke resultaat? Maak een afspraak met VDD interieurafwerking. Wij geven jou advies omtrent jouw project en zorgen voor een correcte uitvoering!