Thermische isolatie

Thermische isolatie

Warmte isolatie plaatsen

Van het belang van thermische isolatie hoeven we je niet meer te overtuigen. Iedereen weet dat een goede thermische isolatie jouw verwarmingsfactuur spectaculair laat dalen. In de winter blijft je huis lekker warm en tijdens de zomer hou je jouw woonst eenvoudig koel. Maar isolatie is meer dan alleen een laag glaswol tussen een binnenmuur en een buitenmuur.

Na een samenwerking op verscheidene werven kunnen we alleen maar spreken van een goede kwaliteit en een perfecte planning. Pluspunt van VDD interieurafwerking is dat zij steeds zeer kort op de bal spelen aan een correcte prijs/kwaliteit verhouding. De werfopvolging door de zaakvoerder zelf is zeker en vast een troef.

Wat doet thermische isolatie?

In een goed geïsoleerde woning komt de warmte moeilijk naar buiten of naar binnen. Daardoor verbruik je minder energie bij het regelen van de binnentemperatuur. Dit geldt zowel op het vlak van verwarming als koeling.

Isolatiemateriaal moet zoveel mogelijk lucht vasthouden. Het is deze stilstaande droge lucht die temperatuurschommelingen voorkomt. Hoe meer lucht een isolatiemateriaal kan vasthouden, des te beter de isolatiewaarde is. De zogenaamde lambda-waarde (λ) geeft weer hoe goed een materiaal isoleert. Een lage lambda-waarde wijst op goed isolerend materiaal. Daarnaast spelen ook de dikte van de isolatielaag en vooral een correcte plaatsing een grote rol.

VDD interieurafwerking neemt de plaatsing op zich voor het beste resultaat. Wij werken volledig merkonafhankelijk en kiezen telkens voor de beste materialen. Welk materiaal het beste is varieert van de toepassing die je voor ogen hebt. Onze specialisten maken gebruik van verschillende isolatiesystemen en -materialen: gaande van glaswol, gipskartonplaat tot een combinatie van materialen. Het eindresultaat is altijd een lagere EPC-waarde.

Thermische isolatie dak

De aandacht voor een goede dakisolatie is enorm gegroeid. Via een slecht geïsoleerd dak kan tot 30% van de warmte verloren gaan. Ben je van plan je woning energiezuiniger te maken? Dan is het dak een goede plek om te starten.  Isoleer eerst je dak voor je bijvoorbeeld een nieuwe efficiëntere verwarmingsketel overweegt.

Vergeet tijdens het isoleren geen rekening te houden met brandwerende isolatie. Afhankelijk van jouw noden is het soms beter om te kiezen voor materialen die iets minder scoren op thermische isolatie maar wel beter brandwerend zijn.

Thermische isolatie vloer

Ook de vloer vergeten mensen wel eens als het over isolatie gaat. Een goed geïsoleerd vloer zorgt nochtans voor een groot verschil. Dezelfde principes die gelden voor muren of voor het dak gelden evenzeer voor de vloer. Daarnaast vormen Koudebruggen een bedreiging voor elk vorm van thermisch isolatie.

Een koudebrug zorgt voor een groot verlies van efficiëntie voor jouw isolatie. De isolatie wordt in dit geval onderbroken waardoor de koude of warmte eenvoudiger jouw huis binnendringen. Je verliest de controle over jouw binnenklimaat.

De beste garantie voor goed geplaatste isolatie is het inschakelen van een vakman. VDD interieurafwerking zorgt ervoor dat er geen koudebruggen zijn en jij het meeste haalt uit jouw isolatie.

Thermische isolatie voor wanden en plafonds

De boodschap is duidelijk. Investeer je vandaag in thermische isolatie dan bespaar je een leven lang op jouw energiefactuur. VDD interieurafwerking biedt zijn klanten een ruim aanbod aan oplossingen voor isolatie. Wist je bijvoorbeeld dat ook isoleren langs binnen mogelijk is?

Wij nemen met veel plezier jouw volledige woning, kantoor of winkelruimte onder handen. Zo geven wij jou een aangenamer leefklimaat en een lagere energiefactuur. Bovendien vermijden wij veelvoorkomende problemen zoals koudebruggen, gebrekkige ventilatie en condensatie.

Heeft u vragen omtrent de mogelijkheden van thermische isolatie voor uw ruimten? Of had u graag een offerte aangevraagd? Aarzel dan niet langer, want u kunt met al uw vragen terecht op het nummer 052 52 06 19.

OFFERTE

OFFERTE AANVRAGEN

VdD Interieurafwerking stelt graag een vrijblijvende offerte op voor uw project. U kan ons hiervoor telefonisch contacteren via 052 52 06 19 of per e-mail op [email protected]. We contacteren u dan spoedig om u project te bespreken.

Enkele Referenties

WestOptic in Westland Shoppingcenter

V.D.D. Interieurafwerking gespecialiseerd in wanden en plafonds leverde en plaatste voor de optiekzaak WestOptic in Westland Shoppingcenter, i.o.v. Shop Design, als akoestische oplossing geluidsabsorberende eilanden.