Voorzetwand plaatsen

De voordelen van een voorzetwand plaatsen

Tijdens de renovatie van oudere gebouwen komen een aantal problemen vaak terug. Muren zijn slecht geïsoleerd, zien er vervallen uit en de brandveiligheid is ondermaats. Bovendien dacht men vroeger niet na over akoestiek tijdens het bouwproces. Gelukkig bestaat er een eenvoudige oplossing voor al deze problemen: een voorzetwand plaatsen.

 

Snelle kwalitatieve oplossing

Ooit al een oude muur trachten te schilderen? Het duurt eeuwen om alle barsten te dichten en een glad oppervlakte te creëren. In de meeste gevallen is een voorzetwand plaatsen sneller, goedkoper en geeft het een mooier eindresultaat. Na afloop heb je een perfect egale muur die je onmiddellijk kan schilderen. Wil je een jaar latere een nieuwe kleur? Ook dat is geen probleem. Mensen zullen trouwens niet merken dat het om een voorzetwand gaat.

Daarenboven kan je met een voorzetwand extra isoleren. Je profiteert dus niet alleen van een mooie nieuwe muur, je bespaart eveneens op je energiefactuur. Wanneer het nodig is, combineer je een thermische voorzetwand met een akoestische voorzetwand. Zo sluit je naast de kou ook het geluid buiten. Aandacht voor akoestiek maakt een kantoor of leefruimte meteen een stuk aangenamer.

De brandvertragende werking is een bijkomend voordeel van een kwalitatieve voorzetwand. VDD interieurafwerking denkt tijdens een project zowel aan comfort als aan veiligheid. Laat je door ons daarbovenop een brandwerend plafond plaatsen, dan kan je met een gerust hart gaan slapen.

"Wij werken al vele jaren met VDD. Inmiddels hebben we een vertrouwensrelatie opgebouwd en zijn zij onze huisleverancier voor al onze gipswerken en verlaagde plafonds. De timing werd steeds strikt gevolgd en de afgeleverde werken zijn steeds correct verlopen. De technische ondersteuning is heel degelijk en suggesties zijn al dikwijls goed…

Aandachtspunten bij het plaatsen van een voorzetwand

Ga niet overhaast te werk bij het plaatsen van een voorzetwand. Verschillende handige Harry’s verslikten zich al bij het plaatsen van Gyproc muren. Zo is het belangrijk om aandacht te besteden aan eventuele vochtproblemen. Een voorzetwand plaatsen is af te raden vanaf het kleinste vochtprobleem. Een goede ventilatie is van cruciaal belang.

Je moet daarnaast de nodige zorg besteden tijdens het plaatsen van de isolatie om koudebruggen te vermijden. Vergeet ook zeker niet om een dampscherm te voorzien. Doe je dit niet, dan riskeer je een nieuw vochtprobleem te creëren ten gevolge van condensatie. Geen isolatie plaatsen zou dan weer een gemiste kans zijn om energie te besparen.

Hou er tegelijk rekening mee dat een voorzetwand plaatsen de ruimte kleiner maakt. Daardoor dringt een andere inrichting zich soms op. Hoewel dit logisch lijkt, zijn er nog te veel mensen die hier niet aan denken. De extra laag die je creëert door een voorzetwand te plaatsen heeft tal van voordelen maar ze neemt uiteraard wel plaats in.

voorzetwand plaatsen

De beste afwerking

De plaatsing door een vakman is de beste garantie op een mooie afwerking. Een vakman weet hoe hij koudebruggen moet voorkomen en werkt snel. Kleine fouten kunnen vergaande gevolgen hebben voor wie zelf de handen uit de mouwen steekt. De isolatie zou zijn effect kunnen missen en wanneer een vochtprobleem de kop opsteekt is het mogelijk dat je opnieuw moet beginnen.

Bij VDD interieurafwerking hebben wij de nodige expertise in huis voor jouw renovatieproject. Is jouw budget eerder beperkt ? Dan zal je merken dat een voorzetwand plaatsen een relatief goedkope oplossing is. Wij gebruiken in ieder geval alleen de beste materialen zonder ons te binden aan een bepaald merk. Dit geeft onze klanten de hoogste mogelijke kwaliteit voor hun geld.

Ben jij opzoek naar een relatief goedkope oplossing om een ruimte te renoveren? We komen graag eens praten over de vele voordelen van een voorzetwand plaatsen en andere oplossingen. Neem vandaag nog met ons contact op.

Contact opnemen

VDD Interieurafwerking stelt graag een vrijblijvende offerte op voor uw project. U kan ons hiervoor telefonisch contacteren via 052 52 06 19 of per e-mail op info@wanden-plafonds.be. We contacteren u dan spoedig om u project te bespreken.