een firma met een rijke ervaring in wanden en plafonds

header-image

Brandvertraging

Contacteer ons

Brand in huis, in uw restaurant, in uw ziekenhuis, in uw appartementsgebouw en ga zo maar verder: het is iets waar niemand staat op te wachten en het liefst van al nooit hoeft mee te maken. Maar... de mogelijkheid bestaat wel en daarom is het een noodzaak om u hiertegen goed te beschermen. Dit kan op diverse manieren, die VDD-Interieurafwerking als geen ander meester is. Hieronder leest u alvast meer over de mogelijkheden.

Brandvertraging door middel van plafonds

Eerst en vooral zijn er de brandvertragende plafonds. Deze zorgen niet enkel dat u met de personen veilig het gebouw kunt verlaten maar ook dat de eventuele stabiliteit van het gebouw wordt bewaard. Uw verzekering is er ook blij mee en zal u hiervoor belonen met lagere premies! Met onze leveranciers en in samenspraak met de brandweer kunnen wij oplossing aanbieden tot 120 minuten.

Dan zijn er de brandstabiele plafonds. Door de geteste systemen van onze leveranciers blijft het plafond gedurende minstens 30 minuten hangen opdat jij en anderen veilig het gebouw kunnen verlaten. Dit is in het bijzonder belangrijk voor openbare gebouwen, burelen. Maar wie zou dit gevoel ook thuis niet willen hebben?

Tot slot zijn er ook de brandwerende plafonds. Deze beschermen u en al de anderen aanwezigen in huis tegen de schadelijke vlammen en ze beschermen dus met andere woorden de volledige verdieping boven de plek waar de brand woedt. Dankzij hoogstaande materialen – zoals houtwolcement, brandwerende gyproc, Promat enzoverder – beschermen we u en uw bezittingen en zorgen we voor een optimale veiligheid.

Brandvertraging door middel van wanden

Uiteraard wilt u vermijden dat een eventuele brand zich verder uitzet naar andere ruimtes. Hiervoor kunnen we niet-dragende, brandwerende scheidingswanden plaatsen die gedurende een bepaalde tijd de vlammen tegenhouden. Zij dienen als compartimentering tussen de verscheidene ruimten., maar zij vrijwaren tegelijkertijd ook de vluchtwegen. Zo kan de brand door de brandweer plaatselijk worden aangepakt en vermijdt men onvoorziene uitbreiding van de vuurhaard.

Vaak verspreid het vuur zich echter via de technische schacht naar andere verdiepingen door de aanwezige opening. Stop dit! Laat het vuur niet naar andere verdiepingen gaan. Bedenk dat u misschien zelf slachtoffer kunt worden van de onderliggende bouwlaag die niet brandwerend werd opgesteld tegen de vuurhaard. Maar zijdelings kunnen voorzetwanden ook aangelegen panden beschermen. Het vuur verspreidt zich namelijk niet enkel in één richting! Wees daarom op alles voorbereid met de brandwerende voorzetwanden van VDD-Interieurafwerking.

Had u graag meer geweten over onze brandvertragende methoden? U kunt hiervoor steeds terecht op het nummer 052 52 06 19 of bij ons online contactformulier. We proberen u zo spoedig mogelijk te woord te staan!

Klanten getuigen

 • Na een samenwerking op verscheidene werven kunnen we alleen maar spreken van een goede kwaliteit en een perfecte planning. Pluspunt van VDD interieurafwerking is dat zij steeds zeer kort op de bal spelen aan een correcte prijs/kwaliteit verhouding. De werfopvolging door de zaakvoerder zelf is zeker en vast een troef…

Bel mij op!

Contactformulier Contact Page
 1. Naam
  Invalid Input
 2. E-mail
  Invalid Input
 3. Telefoon
  Invalid Input
 4. Uw bericht
  Invalid Input
 5. Invalid Input