12sep

Plafonds kiezen: dit zijn 4 goede opties

Auteur: conversal

De keuze van de plafonds heeft een grote invloed op jouw interieur. Reken maar eens uit: zo goed als de volledige bewoonbare oppervlakte van jouw woning heb je ook aan plafonds. Wij stellen je 4 goede keuzes voor.

Tegelplafonds

De tijd is voorbij dat een tegelplafond enkel voor kantoren en andere bedrijfsruimten werd gekozen. Er zijn zoveel soorten en mogelijkheden dat een tegelplafond ook in heel wat interieurs niet misstaat. Hedendaagse tegelplafonds ogen dan ook fraai en strak. En de praktische voordelen spreken voor zich: akoestische kwaliteiten, hoge veiligheidsnormen, ruimte voor verlichting, ventilatie en airco.

Gipskarton plafonds

Dit is voor veel mensen nog steeds dé klassieker. Gipskarton plafonds combineren een goede prijs-kwaliteitsverhouding met een enorme flexibiliteit. Gipskarton is immers een materiaal dat makkelijk aan jouw wensen kan worden aangepast. Strakke lijnen of net golvende bewegingen? Eén geheel of losse eilanden? Het kan allemaal. De mogelijkheden die je hebt op vlak van akoestische en thermische isolatie zijn ook een sterke troef.

Houten plafonds

Hout is helemaal terug van nooit weggeweest. Met een houten plafond creëer je zowel een rustiek als een modern interieur. Het hangt er maar van af welk design, welke houtsoort en welke afwerking je kiest. En naast het esthetische aspect is er ook nog het praktische: gezonde luchtvochtigheid, akoestische isolatie, thermische isolatie, geen stof en vuil omdat er van statische elektriciteit geen sprake is.

Metalen roosterplafonds

Aan metalen roosterplafonds zal je niet meteen denken als je jouw interieur vormgeeft. En toch, ook dit type plafonds kan je in een woning integreren. Dat is niet alleen bijzonder origineel, maar ook erg mooi. Denk maar aan het spel van licht en schaduw. Of aan de moderne look dankzij de openingen tussen de metalen profielen. Een laatste voordeel is de gezonde luchtcirculatie dankzij metalen roosterplafonds.

Op zoek naar een nieuw plafond? Contacteer ons gerust.