22nov

Ontdek het gemak van mobiele wanden

Auteur: conversal

Wie begint met verbouwingen wordt snel geconfronteerd met moeilijke keuzes. Kiest u voor één grote ruimte of toch liever voor twee kleinere ruimtes? Beiden hebben hun voordelen. Mobiele wanden bieden het gemak dat je niet hoeft te kiezen. Zo ontvang je de ene dag twee kleine groepen en een dag later één grote groep. Wie in een verkleinde zaal zit merkt nauwelijks dat één van de wanden mobiel is.

Veelzijdige ruimtes creëren met mobiele wanden.

Mobiele wanden hebben hun nut al veelvuldig bewezen. Veel ondernemers die bijvoorbeeld een feestzaal verhuren zagen hun omzet stijgen met dank aan mobiele wandenEen grote zaal kan opgesplitst worden in twee, drie of meer kleinere ruimtes. Feestzaal eigenaars spreken daardoor een grotere markt aan. Niet iedereen zoekt een zaal voor 100 personen.

Je vindt mobiele wanden daarnaast steeds vaker terug in moderne kantoren. Op maandag volgen 30 werknemers een opleiding en op dinsdag doet deze ruimte dienst als twee verschillende vergaderzalen. Het spreekt voor zich dat bedrijven minder ruimte moeten huren of aanschaffen met dank aan deze multifunctionele ruimtes.

Buitenstaanders zullen overigens niet merken dat u een ruimte heeft verkleind. Moderne mobiele wanden zijn bijna niet te onderscheiden van normale scheidingswanden. Ze bezitten daarnaast dezelfde akoestische eigenschappen. Afhankelijk van uw noden adviseert VDD interieurafwerking het type mobiele wand dat het geluid het beste tegenhoudt. Bijkomend kan u door ons ook akoestische panelen laten plaatsen. Zo kunnen 2 vertrouwelijke vergaderingen op slechts 10 centimeter van elkaar plaatsvinden.

De voordelen van mobiele wanden

Voor dit type wanden hanteren wij dezelfde normen wat betreft brandveiligheid als bij andere wanden. Wanneer het noodlot toeslaat zal u de brand lang genoeg kunnen tegenhouden om veilig te evacueren. Als de wand gesloten is, houdt een tussenwand de vlammen lang genoeg tegen.

Een mobiele tussenwand is eenvoudig in gebruik. Een persoon tovert een grote feestzaal zonder hulp moeiteloos om in meerdere zalen voor kleinere groepen. Bovendien hebben deze wanden geen vloerrails. Daardoor struikelt niemand over een drempel.

Een ander voordeel van een mobiele wand is de besparing op vlak van verwarming. Als slechts de helft van de zaal gebruikt wordt, hoeft u de andere helft niet te verwarmen. Ook een mobiele tussenwand isoleert prima. Dat zal u voelen tijdens koude winters en aan uw bankrekening.

Haal meer uit een ruimte

Met een mobiele wand haalt u meer uit een grote zaal. Grote ruimtes worden slechts een beperkt deel van de tijd optimaal benut. Deze ruimtes occasioneel opdelen in kleinere units biedt redding. U maakt efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte zonder het gemak van een grote zaal op te geven. Zo hoeft u niet uit te wijken naar een ander pand voor een grote receptie. Anderzijds zit u niet met een grote zaal die te weinig wordt gebruikt.

Met VDD kiest u voor een ervaren partner op vlak van tussenwanden. Wij helpen u met het opwaarderen van uw feestzaal, kantoor of winkelruimte. Het gemak van mobiele wanden zal u verbazen. Ze zijn gebruiksvriendelijk en maken een ruimte extra functioneel. Vraag bij ons een offerte aan om zelf de mogelijkheden te ontdekken.