12okt

De gezondheidsrisico’s van een slechte akoestiek

Auteur: conversal

Een slechte akoestiek is vervelend, overal. Het maakt niets uit of het gaat over een kantoor, een winkelpand, een woning of een concertzaal, niemand houdt van een slechte akoestiek. In de eerste plaats omdat je elkaar moeilijker kan horen omwille van het omgevingslawaai. Een slechte akoestiek is ronduit onaangenaam. Het bemoeilijkt de concentratie en zorgt ervoor dat de kleinste geluiden al snel als hinderlijk worden ervaren. Maar een slechte akoestiek is niet alleen hinderlijk, er zijn ook ernstige gezondheidsrisico’s aan verbonden.

Investeren in goede akoestiek is investeren in uw gezondheid

Wie zich constant in een galmende omgeving bevindt, krijgt last van hoofdpijn, stress en concentratiestoornissen. Op lange termijn word je er gewoon ziek van. Het probleem bij de bron aanpakken is dus de boodschap. Dat doe je door vooraf na te denken over de bestemming van een ruimte, en daarna de plannen van de architect en de afwerking af te stemmen op je behoeften. Maar ook voor wie van een bestaand gebouw vertrekt zijn er talloze mogelijkheden om de akoestiek te verbeteren. Ga je renoveren? Neem dan voor de aanvang van de werken contact op met een specialist. Zo kan je met het juiste, professioneel advies bijsturen waar nodig.

Kies resoluut voor een totaalaanpak

Door zowel bij de materiaalkeuze van uw wanden als uw plafonds rekening te houden met de akoestische eigenschappen, kan je investeren in een zo optimaal mogelijke geluidsisolatie. Zo creëer je een betere en gezondere leefomgeving, zonderkunstgrepen achteraf. Zo kan je opteren voor akoestische panelen of akoestische voorzetwanden, maar ook – en misschien vooral – voor akoestische isolatie en akoestische plafonds. Die akoestische isolatie bestaat – afhankelijk van je behoeften – in zowel een geluidswerende als een geluiddempende variant.

Een gezonde akoestiek en esthetiek gaan hand in hand

De tijd dat materialen ter verbetering van de akoestiek een interieur ontsierden, ligt lang achter ons. De akoestisch geluidwerende en geluiddempende plafonds van VDD zijn niet alleen efficiënt, ze zijn ook mooi. Je hebt de keuze uit erg veel afwerkingen en materialen, van discreet en sober tot trendy. Zo kies je voor geluidsisolatie én afwerking in één beweging. Ook onze akoestische voorzetwanden zijn echte eyecatchers die naadloos aansluiten bij je persoonlijke stijl.

Door te investeren in een goede akoestiek investeer je in je gezondheid en in je comfort, maar meteen ook in een stijlvolle afwerking van je interieur. En omdat elk interieur uniek is – en met dat interieur meteen ook de akoestische eigenschappen – is het belangrijk om met specialisten in zee te gaan. Alleen zo realiseer je de meest optimale bescherming tegen geluidshinder. Heb je vragen over geluidshinder en akoestiek of ontvang je graag een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.