een firma met een rijke ervaring in wanden en plafonds

header-image

Gyproc plaatsen

Contacteer ons

Met gyproc kun je vrijwel alle kanten uit. Zo kan je bijvoorbeeld gyproc plafonds installeren, of gyproc voorzetwanden.

Hoe snij je gyproc platen op maat

Zorg voor exacte maten Met een timmermanspotlood teken je de exacte maten af die je wilt gaan uitsnijden. De plaat insnijden Een gyproc plaat snij je altijd in aan de voorzijde. Hiervoor gebruik je best een plooimeter en een breekmes. Maak een lange snede langs de voorsnijden met het breekmes. De plaat breken Op dit moment kan je de plaat omdraaien. Hierna kan je met een korte slag de plaat breken. Als je de plaat goed hebt ingesneden in de vorige stap, lukt dit makkelijk en geeft dit een mooi recht resultaat. Nu kun je de plaat langs de achterzijde doorsnijden, zodat de plaat helemaal los komt. De breek lijn glad schuren Nu kan je met een rasp de ruwe breek lijn glad schuren. Zo krijg je een gladde finish.

Hoe plaats je een gyproc plafond?

Een verlaagd plafond in gyproc wordt meestal gemonteerd aan de huidige zijmuren door middel van spijkerpluggen of schroeven. Als de spanlengte echter te lang is moet je zeker opletten dat je ook een bevestiging aan het huidige plafond maakt, zodat de krachten gelijkmatig verdeeld worden.

Hoeveel centimeter moet je zakken?

Hoe laag je je verlaagd plafond wilt is een persoonlijke keuze, en hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Als je zelf bij wijze van spreken 2 meter groot bent kan een kamer van 220 centimeter benauwd aanvoelen. Voor de meeste kamers volstaat 240 centimeter wel.

Waarop moet je letten?

Bij de montage van een gyproc plafond moet je zeker letten op de kaarsrechte afwerking. Gebruik hiervoor zeker een waterpas meter of een laserwaterpas, zodat je niet komt te zitten met een plafond dat scheef afloopt.

Hoe plaats je een gyproc scheidingswand?

Een scheidingswand hoeft niet steeds gemetseld worden. Via enkele metalen profielen en gyproc platen kan je er al snel voor zorgen dat je een aparte kamer verkrijgt. Daarnaast is het ook mogelijk om je gyproc platen te voorzien van een goede isolatie, zodat ook geluidshinder tot een minimum wordt gebracht. Een gyproc scheidingswand plaats je met metalen profielen die aan de muren vastgemaakt worden. Hierna kan je deze profielen bedekken met de Gyproc platen, zodat je snel een professioneel uitzicht krijgt.

VDD Interieur kan je helpen bij het plaatsen van gyproc!

Wens je meer informatie over het plaatsen van gyproc? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons! Vraag gerust om een offerte! Onze ervaren vakmannen plaatsen gyproc in een handomdraai!

Klanten getuigen

 • Als algemeen aannemer hebben we reeds verschillende projecten afgewerkt met VDD-Interieurafwerking. Ik kan enkel constateren dat zij niet alleen zeer correct werken maar ook meedenken en oplossingen aanreiken. Ook de eindafrekening verloopt correct en eerlijk. Dit alles is te danken aan de zaakvoerder die de lopende werken strikt opvolgt en waar nodig…

Bel mij op!

Contactformulier Contact Page
 1. Naam
  Invalid Input
 2. E-mail
  Invalid Input
 3. Telefoon
  Invalid Input
 4. Uw bericht
  Invalid Input
 5. Invalid Input