02jul

Welke plafond is ideaal voor je badkamer?

Auteur: conversal

Je badkamer is een vochtige ruimte. Dat wil zeggen dat de materialen die je in je afwerking gebruikt een hoge luchtvochtigheid moeten kunnen verdragen en eveneens bestand zijn tegen spatwater. Dat geldt zeker en vast ook voor het badkamerplafond. Niet elk materiaal is hier geschikt. VdD Interieurafwerking informeert je graag over het ideale plafond voor je badkamer.

Soorten plafonds voor de badkamer

Er zijn verschillende types plafondafwerking die je in je badkamer kan gebruiken. De drie meest geschikte plafonds zijn een gipsplaten plafond met vochtwerende afwerking, een metalen systeemplafond met lamellen en een vochtbestendig tegelplafond. We zetten de verschillende eigenschappen even op een rij.

Gipsplaten plafond

Een plafond in gipsplaten of Gyproc heeft veel voordelen. Het is een licht materiaal en dus makkelijk te verwerken. Bovendien is het heel eenvoudig om in de gipsplaten lichtpunten aan te brengen, bijvoorbeeld voor inbouwspots. Gebruik je Gyproc in de badkamer, dan is het wel belangrijk om te werken met platen die bestand zijn tegen schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid wanneer je een bad of een douche neemt.

Daarna krijgt het plafond nog een extra vochtwerende afwerking. Zo blijft je badkamer tip top en krijg je geen last van loskomende verf of vervelende schimmels. Slaap gerust op beide oren, met een VdD plafond in Gyproc heb je jarenlang plezier van een strak badkamerplafond.

Metalen systeemplafond

Wil je kiezen voor een onderhoudsvriendelijk plafond in je badkamer, dan stellen we je graag een systeemplafond met gesloten metalen lamellen voor. De kamerbrede lamellen worden in een draagstructuur vastgeklikt waardoor je niets van het ophangsysteem ziet. De lamellen zijn in aluminium gemaakt. Ze zijn dus helemaal ongevoelig voor het vocht in de ruimte. Bovendien worden ze afgewerkt met een witte coating voor een propere, moderne look. Dit systeemplafond voor de badkamer vraagt zelfs na jaren amper tot geen onderhoud.

Tegelplafond voor je badkamer

Tenslotte kan je er ook voor kiezen om je badkamerplafond af te werken met plafondtegels. Het spreekt voor zich dat niet iedere tegel geschikt is voor een vochtige ruimte. Bij VdD Interieurafwerking gebruiken we twee soorten plafondtegels voor de badkamer: de Rockfon Hydroclean en de Eurocoustic Ultra Clean.

De Rockfon Hydroclean is een plafondpaneel in steenwol. Het paneel wordt afgewerkt met een witgeverfd waterafstotend vlies dat erg duurzaam en vuilbestendig is. Het plafond blijft stabiel tot 100% relatieve luchtvochtigheid waardoor het uitermate geschikt is voor vochtige ruimtes zoals badkamers.

De Eurocoustic Ultra Clean is ook gemaakt uit minerale wol. De Boreal afwerking is schimmelwerend en omdat het paneel geen vuil opneemt is het erg makkelijk te onderhouden met een borstel of vochtige doek. Onze tegelplafonds zijn goed geluiddempend waardoor je een bijzonder rustig en aangenaam klimaat kan creëren in je badkamer.

Wil je meer weten over het ideale plafond voor je badkamer? Ben je op zoek naar een ervaren en betrouwbare installateur? Neem vrijblijvend contact met ons op voor professioneel advies en een aanbod op maat.