20sep

Welke kleur kies je voor het plafond?

Auteur: conversal

Een plafond neemt een aanzienlijk deel van een ruimte in. De juiste kleur kiezen is dus erg belangrijk want het bepaalt het uitzicht van een ruimte en ruimtelijk gevoel. Wij geven je alvast enkele tips.

Kleur maakt een plafond hoger of lager

De keuze voor een donkere of lichte kleur heeft een sterke invloed op het ruimtelijk gevoel. Heb je een laag plafond, kies dan voor een lichte kleur. Zo lijkt het hoger. En omgekeerd: als je een hoog plafond hebt en je wil dat het wat lager aanvoelt, ga dan voor een donkere kleur.

Denk aan de gebruikers

Bij de keuze van de kleur van het plafond hou je best rekening met de functie van een ruimte. Een babykamer met een vuurrood plafond zal je oogappel niet meteen heel rustig maken. In een hobbykamer of berging kan je dan wel eens iets gedurfder uit de hoek komen op vlak van kleurkeuze. Voor oudere kinderen kan het gebruik van verschillende kleuren zorgen voor een speels en vrolijk effect.

Vermijd claustrofobisch effect

De keuze van de kleur van het plafond hangt ook samen met die van de muren. Schilder je plafond en muren in dezelfde kleur, dan krijg je een ietwat claustrofobisch effect. De ruimte zal een stuk meer benepen aanvoelen.

Hou rekening met de concrete omstandigheden

De kleur van verf kies je vaak op basis van een staal of foto. Maar hou daarbij rekening met de concrete ruimte die je gaat schilderen. Gaat het over een ruimte waarin het plafond weinig licht krijgt? Bekijk het staal dan in dezelfde omstandigheden.

Er is meer dan enkel verf

Bij plafonds denken veel mensen meteen aan schilderen, maar je hebt nog veel meer mogelijkhedenBehang of prints kunnen zorgen voor een heel geslaagd effect. En uiteraard kan je ook kiezen voor houten plafondsmetalen roosterplafonds of tegelplafonds.

Wil je meer weten over onze plafonds? Aarzel niet ons te contacteren voor meer info.