08apr

Ontdek de premie voor na-isoleren van binnenmuren in je woning

Auteur: conversal

Er gaat veel warmte verloren door slecht of niet-geïsoleerde muren. Je buitenmuren isoleren is echter een serieuze ingreep. Maar er bestaan ook manieren om na-isolatie van binnenuit te voorzien. Bovendien kan je daarvoor in Vlaanderen een premie krijgen van je netbeheerder.

Het na-isoleren van binnenmuren?

Een slecht geïsoleerde woning kan tot 35% van haar warmte via de buitenmuren verliezen. Je betaalt dus te veel voor de verwarming en je krijgt onaangename temperatuurschommelingen in huis. Je kan er dan voor kiezen om je buitenmuren te laten isoleren maar dat is duur en heel ingrijpend. Je kan je muur echter ook langs de binnenzijde na-isoleren:

–       Binnenmuren na-isoleren gaat een stuk sneller en is minder duur

–       De gevel van je woning blijft intact

–       Je hebt geen vergunning nodig om je woning van binnenuit te isoleren

–       Je kan je geïsoleerde leefruimte heel snel op temperatuur brengen

Er bestaan verschillende materialen om je huis of appartement langs de binnenzijde te isoleren. De meest bekende zijn rotswol, isolatieplaten en isolatiedekens. Maar VDD Interieurafwerking kan ook thermische voorzetwanden in je woning plaatsen. Neem zeker contact met ons op om jouw project te bespreken.

Een premie voor na-isolatie van binnenmuren

Een goed geïsoleerde woning is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Voor thermische na-isolatie van je woning via de binnenmuur kan je nu zelfs een premie krijgen bij je netbeheerder. Als je de isolatie laat plaatsen door een erkende aannemer, dan kan die premie zelfs oplopen tot 15 EUR per m²!

Er zijn natuurlijk enkele voorwaarden:

–       De woning was voor 1 januari 2006 aangesloten op het elektriciteitsnet of de bouwaanvraag werd minstens voor die datum ingediend

–       De premie geldt niet wanneer je de woning volledig heropbouwt, want dat wordt als nieuwbouw beschouwd

–       Nieuw aangebouwde constructies bij de bestaande woning komen dan weer wel in aanmerking

–       De werken moeten worden uitgevoerd door een erkende aannemer. Wie zelf isoleert kan geen premie aanvragen

–       Het geplaatste isolatiemateriaal moet een warmteweerstand van minstens 2 m²K/W hebben

Je kan alle voorwaarden nalezen bij je netbeheerder. Daar vind je ook de documenten om je premie aan te vragen. Denk je aan na-isolatie van de binnenmuren in je woning? VDD Interieurafwerking komt vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bekijken. Wij bezorgen je graag een offerte op maat.