20mei

Ontdek de mobiele scheidingswand

Auteur: conversal

Soms is het zinvol om grote ruimtes in te delen in kleine, functionele vertrekken. Denk bijvoorbeeld aan grote feestzalen die kunnen worden opgedeeld in kleinere receptie- of vergaderruimtes. Of denk aan de herschikking van een kantoorruimte. Maar ook in je eigen woning kan het wel eens nuttig zijn om je bureau af te zonderen van de rest van de leefruimte. Dan biedt een mobiele scheidingswand de ideale oplossing. Lees er meer over in dit blogbericht!

Mobiele scheidingswand op maat van jouw wensen

Zoek je naar manieren om de ruimte flexibel en functioneel in te delen? Bij VDD Interieurafwerking kan je terecht voor een oplossing op maat. Want wat je wensen ook zijn, voor iedere situatie bestaat er een geschikte scheidingswand.

Zo kunnen we grote ruimtes indelen met wandpanelen die we in een rail aan het plafond bevestigen. Gebruik je de volledige oppervlakte? Dan vouw je alle panelen netjes bij elkaar aan de kant. Wil je de ruimte toch anders indelen? Via de rails rollen de panelen soepel en snel tot de gewenste opstelling.

VDD Interieurafwerking biedt ook verplaatsbare wanden aan die makkelijk met een meccano systeem op te bouwen zijn. Een perfecte manier om kantoorruimtes flexibel her in te richten. Maar ook voor thuis heeft zo’n verplaatsbare wand veel mogelijkheden. Je kan een bureau – eventueel tijdelijk – afzonderen van de woonruimte. Of je kan extra hoekjes creëren en de ruimte visueel indelen door een wand te plaatsen die niet helemaal van muur tot muur gaat.

Wil je licht doorlaten en een deel van de wand in glas laten uitvoeren? Zoek je eerder naar materialen die het geluid wat kunnen dempen? De mogelijkheden van een mobiele scheidingswand zijn bijna eindeloos.

De voordelen van een mobiele scheidingswand

We zeiden het al eerder, het grote voordeel van een mobiele scheidingswand is dat je de ruimte flexibel kan indelen volgens jouw wensen en noden. De wanden hebben geen dragende functie. Daarom kunnen ze in lichtere materialen worden uitgevoerd waardoor ze makkelijk hanteerbaar zijn. Of je nu kiest voor een systeem met rail of voor een opbouwsysteem, jouw wand kan binnen de kortste keren worden opgezet en verplaatst.

Zo verlies je nooit de flexibiliteit om jouw ruimte in te delen zoals je zelf wil. En dat is natuurlijk een erg groot voordeel dat je niet hebt bij vaste scheidingswanden. Bovendien is er voor het plaatsen en verplaatsen van een mobiele scheidingswand geen kap- en breekwerk nodig. Daardoor is deze oplossing een pak budgetvriendelijker dan een verbouwing.

Flexibel omgaan met de ruimte, bijzonder veel keuze in materialen, een mobiele scheidingswand geeft veel meerwaarde aan je zaal, woning of kantoor. Neem vrijblijvend contact met VDD interieurafwerking. Samen bekijken we alle mogelijkheden en we bezorgen je graag een offerte op maat.