26okt

Design en scheidingswanden: een goed huwelijk

Auteur: conversal

Er zijn tal van functionele voordelen van scheidingswanden. Ze helpen je om de beschikbare ruimte in te delen zoals jij het wilt, tijdelijk of permanent. Daarnaast kunnen onze brandwerende wanden ook een extra veiligheidsgevoel creëren en kan je verzekeringspremie hierdoor verlagen. Maar een niet te verwaarlozen functie van scheidingswanden is de opwaardering van je interieur dankzij het design van de wand. Het oog wil ook wat! De diverse keuze aan scheidingswanden zorgt ervoor dat elk design, elke stijl mogelijk is.

Glazen scheidingswanden voor een chique design

Een glazen wand in diverse afwerkingen (aluminiumranden, mat glas…) oogt ultra chique en het creëert een open en ruim gevoel. Een ruimte met een glazen wand is perfect voor wie fan is van een moderne stijl. Thuis is de scheidingswand dé eyecatcher en tegelijk zorgt het voor privacy en rust. Op kantoor kan de transparantie in combinatie met de afgesloten ruimte productiviteit stimuleren. Klanten die langskomen op kantoor zullen omvergeblazen zijn van het design die je werkplek uitstraalt.

Schilder lichte scheidingswanden volgens je eigen stijl

Als je snel een ruimte wilt indelen, maar toch het open gevoel niet wilt verliezen, kan je opteren voor een lichte scheidingswand in gipskarton. We kunnen samen je interieur bekijken en beslissen hoe de wand kan bijdragen aan je kantoor of woonruimte. Een voordeel van gipskarton is dat je – na het aanbrengen van een primer – de gipskartonplaat kan schilderen zonder problemen. Zo wordt de scheidingswand naadloos geïntegreerd in je ruimte.

Je kan bijvoorbeeld in je bedrijf de inkomhal heruitvinden of extra ruimte maken om je teams hun eigen plek te geven. Of lees onze andere tips om je kantoor in te delen volgens de noden van je organisatie.

Verplaatsbare scheidingswanden voor dubbel design

Als je je ruimte multifunctioneel wilt gebruiken en de indeling graag wijzigt, dan is een verplaatsbare scheidingswand perfect. Je kan je vergaderruimte bijvoorbeeld iets intiemer maken door een tijdelijke wand te plaatsen.  Dankzij die extra wand, kan je eigenlijk twee ruimtes creatief indelen. Kies bijvoorbeeld voor een verschillende kleur aan beide kanten van de wand, zo krijgen de nieuwe ruimtes na het monteren van de wand een eigen design en karakter.

Klaar om je kantoor of woonplek een fris design te geven? Of wil je te weten komen hoe een scheidingswand jouw interieur naar een hoger niveau tilt?  Contacteer ons voor meer info over scheidingswanden in allerlei materialen.