22jul

De voordelen van een brandwerende wand

Auteur: conversal

Door te kiezen voor de juiste materialen in jouw woning of kantoor bezorg jij jezelf een heleboel voordelen. Zo is de keuze voor brandwerende wanden een goede oplossing om de veiligheid voor jezelf, je familie en je collega’s te verbeteren. Dit zijn de voordelen brandwerende wand. We geven je ook graag enkele tips om voor een nog veiligere omgeving te zorgen!

Eigenschappen van een brandwerende wand

Brandwerende voorzetwanden bezitten de juiste componenten om een brand te vertragen of zelfs tegen te houden. Ze zijn bovendien ook goed bestand tegen rook. Een goede brandwerende wand heeft ook een groot thermisch isolerend vermogen.

Voordelen van een brandvertragende of brandwerende wand

Het belangrijkste voordeel van de brandwerende wand is het feit dat de wand niet makkelijk vlam kan vatten. Bij brand zorgt deze wand voor een vertragend effect. Die vertraging geeft iedereen meer tijd om het gebouw tijdig te verlaten. De keuze voor een brandwerende wand kan mensenlevens redden!

Bovendien zorgt dit type wand er ook voor dat de schade bij een brand vaak beperkt blijft. Het vuur breidt zich minder snel uit naar omliggende ruimtes en de brandweer krijgt meer tijd om het gebouw te redden. Zo zorgt een brandvertragende wand ervoor date en gebouw niet meteen compleet verloren gaat in een brand en dat de schade in de meeste gevallen beperkt blijft.

Strategische plaatsing van de brandwerende wanden

Brandwerende scheidingswanden zijn nog effectiever wanneer ze op strategische wijze worden geplaatst. Zo raden experts aan om de wanden te gebruiken als scheiding tussen verschillende componenten van een gebouw.

Wanneer is binnen het gebouw een brand uitbreekt, zorgt de strategische opstelling van de wanden ervoor dat de brand beperkt wordt tot het compartiment. De omliggende delen van het gebouw blijven gespaard of vatten pas veel later vlam. Compartimenten beperken de schade bij een brand aanzienlijk.

Brandwerende wanden installeren

Wil je ook de veiligheid voor jezelf, je familie en je werknemers vergroten? De strategische plaatsing van één of meer brandwerende wanden kan levens redden. Interieurafwerking VdD komt graag bij je langs om de brandwerende wanden te installeren. Naast wanden kan je bij ons ook terecht voor brandstabiele plafondsbrandvertragende plafonds, brandwerende plafonds en brandwerende isolatie.

 

Neem contact op met VdD Interieurafwerking om de verschillende mogelijkheden te ontdekken. We geven je dan ook graag meer informatie over onze brandveilige wanden!