een firma met een rijke ervaring in wanden en plafonds

header-image

Brandwerende isolatie

Contacteer ons

Brandveiligheid vormt een belangrijk aspect voor elk renovatieproject. Brandwerende isolatie is hierbij een cruciaal element. Ben je een bedrijfsverantwoordelijke? Dan wil je een brandveilige omgeving voor alle medewerkers. Heb je kinderen? Dan moet je alle risico’s minimaliseren. Bezit je een restaurant? Dan verdienen je gasten een zorgeloze maaltijd. Omdat brandveiligheid en preventie voor iedereen belangrijk zijn voorziet VDD-interieurafwerking jou van de meest kwalitatieve brandwerende isolatie.

Klanten getuigen

 • Als algemeen aannemer hebben we reeds verschillende projecten afgewerkt met VDD-Interieurafwerking. Ik kan enkel constateren dat zij niet alleen zeer correct werken maar ook meedenken en oplossingen aanreiken. Ook de eindafrekening verloopt correct en eerlijk. Dit alles is te danken aan de zaakvoerder die de lopende werken strikt opvolgt en waar nodig…

Brandwerende isolatie voor allerlei toepassingen

Vaak zijn bouwlagen reeds beschermd door middel van betonnen vloeren of verlaagde plafonds. Deze beantwoorden meestal aan de RF-criteria. Maar hoe zit het met de leidingen die door de plafonds en vloerlagen gaan? En had je al nagedacht over de luchtkanalen die dwars doorheen verschillende ruimtes gaan? Dit zijn allemaal mogelijk gevaren voor de verspreiding van een eventuele brand. Brandwerende isolatie is hier een cruciale factor. Twijfel je over welke brandwerende isolatie je nodig hebt? Wij komen graag een kijkje nemen. In bepaalde gevallen zullen wij bijkomende ingrepen aanraden. Soms zal een brandwerende voorzetwand tot de aanbevelingen behoren.

Indelen in compartimenten voor een beter brandwerende ruimte

Het zijn de luchtkanalen, doorvoeringen, schachtwanden, leidingkokers en zo verder die je moet laten isoleren. VDD-interieurafwerking voorziet je van de beste isolatie-oplossingen. Wij werken ook alleen met topmerken zoals Promat. Wanneer het over jouw veiligheid gaat is alleen het beste goed genoeg.

Leidingkokers en schachtwanden moeten vaak horizontaal gecompartimenteerd worden. We doen dit aan de hand van aangepaste isolatie. Naargelang de toepassing in kwestie, gaan onze specialisten over tot het gebruik van brandwerende moffen. Voor jouw veiligheid kiezen wij steeds de meest geschikte materialen. Zo voorzien wij jou van een optimale brandwerende isolatie. Jouw veiligheid nu en in de toekomst zijn onze prioriteit. Denk naast brandwerende isolatie ook aan een brandwerend plafond. Dit verhoogt de brandveiligheid nog meer.

Wil je ruimtes op een veilige manier opdelen in compartimenten? Dan plaatsen wij meteen ook brandwerende scheidingswanden.

Meer weten omtrent onze brandwerende isolatie?

Ben je bezorgd om de veiligheid van jezelf en je omgeving? Vraag dan naar de verschillende mogelijkheden omtrent brandvertraging. Het staat vast dat er tal van oplossingen waaronder brandwerende isolatie beschikbaar zijn. VDD-interieurafwerking beantwoordt met plezier al jouw vragen. Je kan ons steeds bereiken op het nummer 052 52 06 19 of via de contactpagina.

Bel mij op!

Contactformulier Contact Page
 1. Naam
  Invalid Input
 2. E-mail
  Invalid Input
 3. Telefoon
  Invalid Input
 4. Uw bericht
  Invalid Input
 5. Invalid Input