Valse plafonds

Door het plaatsen van een vals plafond kan je op een gemakkelijke manier bestaande ruimte’s isoleren. Je kan het vals plafond zo hoog of zo laag maken als je wilt, en er is een hele resem aan mogelijke keuzes beschikbaar. Denk hierbij aan gyproc, hout, pvc, …

Montage van een vals plafond

Een vals plafond wordt in de meeste gevallen aan de zijmuren bevestigd door middel van spijkerpluggen of schroeven. Dit heet dan een zelfdragend systeem. Je moet hierbij zeker letten op de overspanning (de lengte van de kamer). Indien de overspanning te groot is, zou het kunnen dat een zelfdragend systeem niet mogelijk is. Dan moet je kijken om een systeem te kiezen dat ook ondersteund wordt door het huidige plafond.

Hoe ver laat je het valse plafond zakken?

Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen en noden. Als je bijvoorbeeld wilt dat er nog isolatie tussen het valse plafond en het echte plafond komt te zitten, zal je toch op een 20 centimeter moeten rekenen om het valse plafond te laten zakken.

Makkelijk aanpasbaar

Een vals plafond is een oplossing die steeds achteraf nog makkelijk aanpasbaar is. Zo kan je op een vrij snelle manier nog dingen toevoegen zoals extra luidsprekers of een alarmsysteem.

Waarop moet je letten?

Bij de montage van een vals plafond moet je zeker letten op de kaarsrechte afwerking. Gebruik hiervoor zeker een waterpas meter, zodat je niet komt te zitten met een plafond dat scheef afloopt. Ook indien je een vals plafond wilt in je badkamer moet je rekening houden dat de materialen die je aankoopt vochtbestendige materialen zijn.

De voordelen van een vals plafond

  • Makkelijk om bestaande ruimte’s te isoleren
  • Veel verschillende mogelijkheden, zodat je vast iets vindt dat bij je past
  • Gemakkelijk wegwerken van bedrading en bekabeling
  • Je bespaart op je energiefactuur: door een vals plafond te installeren kan je de ruimte verkleinen en wordt de overgebleven ruimte ook niet onnodig verwarmd
  • Makkelijk aanpasbaar achteraf
  • Veel mogelijke materialen te gebruiken: gyproc, hout, pvc, …

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen omtrent de plaatsing van een vals plafond? Of had u graag een offerte aangevraagd? U kunt hiervoor steeds terecht op het nummer 052 52 06 19. Of wilt u meteen overgaan tot een offerteaanvraag? VDD-Interieurafwerking staat garant voor een snelle behandeling van al uw aanvragen!

Als algemeen aannemer hebben we reeds verschillende projecten afgewerkt met VDD-Interieurafwerking. Ik kan enkel constateren dat zij niet alleen zeer correct werken maar ook meedenken en oplossingen aanreiken. Ook de eindafrekening verloopt correct en eerlijk. Dit alles is te danken aan de zaakvoerder die de lopende werken strikt opvolgt en waar nodig…