17jan

Wat kunnen wanden verbergen

Auteur: conversal

Wanden kunnen nieuwe ruimtes creëren en een bestaand pand helemaal transformeren. Maar ze kunnen ook gebruikt worden om zaken te verbergen die je liever niet ziet of ondervindt. Welke wanden kan je daarvoor gebruiken en op welke manier? Hieronder een overzicht.

vdD-Interieurafwerking heeft een uitgebreid gamma aan diverse wanden voor verschillende doeleinden. Scheidingswanden worden gebruikt om een kamer te verdelen in meerdere ruimtes. Voorzetwanden worden vooral ingezet om een ruimte goedkoop en toch stijlvol af te werken.

Voorzetwanden hebben verschillende voordelen en kunnen gebruikt worden om allerlei zaken te verbergen:

1) Ze verstoppen leidingen, kabels of andere installaties

Ieder huis bevat materiaal dat we nodig hebben, maar toch liever uit het zicht houden. Objecten als kabels of leidingen kunnen verborgen worden door een voorzetwand.

2) Ze verbergen lelijke muren

Voorzetwanden kunnen een oude of onafgewerkte muur verbergen. Op die manier bieden ze een goedkope oplossing voor de afwerking van bestaande muren.

Belangrijk hierbij is dat de verborgen muur zich in een goede staat bevindt. Schimmel of vocht gaan niet weg door ze te verbergen.

3) Ze kunnen ruimtes creëren of verbergen

Heb je nood aan een hobbyruimte of berging die je graag voor jou alleen houdt? Dan kan een wand je helpen om een ruimte te verbergen die je liever niet deelt met bezoekers.

4) Ze houden invloeden van buitenaf op afstand

Thermische en akoestische voorzetwanden worden vaak samen gebruikt. Thermische wanden zijn een gemakkelijke manier om een gebouw extra te isoleren en zorgen zo voor een optimale binnentemperatuur. Akoestische voorzetwanden zorgen voor geluidsisolatie, vermijden zo lawaaihinder en brengen rust in huis.

Met deze voorzetwanden kunt u, waar uw gebouw zich ook bevindt, storende geluiden en slechte weersomstandigheden buitenhouden.

Meer weten over ons aanbod? Contacteer ons voor advies op maat.