18jul

Renoveer slim met onze thermische voorzetwanden

Auteur: conversal

Het zomert volop en dan zoeken we naar manieren om onze woonruimte of ons bureau lekker koel te houden. In de winter willen we uiteraard een warm huis. Wanneer je een woning verbouwt is dat het ideale moment om werk te maken van een optimaal leefklimaat. Renoveer slim met onze thermische voorzetwanden.

Thermische voorzetwanden als ideale isolatieoplossing

Oudere huizen en gebouwen bieden niet altijd de beste isolatie. Soms werd er te weinig isolatiemateriaal aangebracht, soms ontbreekt die helemaal. Je kan er dan voor kiezen om je woning langs de buitengevel te isoleren, maar dat is erg ingrijpend en duur. Je moet immers je hele gevelbelkleding vernieuwen.

Dan kies je beter voor isolatie van de binnenmuren. Dankzij thermische voorzetwanden hoef je niet aan de buitengevel van de woning te komen terwijl je toch de beste isolatie in huis haalt. Bovendien zorgt de voorzetwand niet alleen voor de ideale temperatuur, je houdt ook de storende geluiden buiten.

De voordelen van renoveren met thermische voorzetwanden

Slim renoveren met thermische voorzetwanden heeft heel wat voordelen. Zoals we al eerder zeiden is het goedkoper dan isoleren langs de buitenmuur terwijl je toch dezelfde isolatiewaarden haalt. In een goed geïsoleerd huis hou je de temperatuur veel constanter. Dat zorgt voor een heel aangenaam woonklimaat. Bovendien hou je je energieverbruik veel beter onder controle en dat is dan weer goed nieuws voor je portemonnee.

Daarnaast heeft een thermische voorzetwand nog een groot voordeel bij renovatie. In oude huizen zijn muren al wel eens beschadigd of moeten er nieuwe elektriciteitsleidingen worden voorzien. Een voorzetwand is de ideale oplossing om zo’n beschadigde muur weg te werken en de bekabeling voor de elektriciteit te verbergen.

De voorzetwanden zijn glad afgewerkt en kunnen dus meteen behangen, geschilderd of betegeld worden. Zo bespaar je op fragiele bepleistering tegen de oude muren. Het plaatsen van thermische voorzetwanden gaat dus niet alleen snel, je hoeft ook niet te wachten op het drogen van de pleister om je leefruimte af te kunnen werken.

Wil jij ook slim renoveren met de thermische voorzetwanden van VdD interieurafwerking? Wij komen heel graag bij je langs om de mogelijkheden voor jouw project te bespreken en we bezorgen je snel een vrijblijvende offerte op maat.