16aug

Ontdek de decoratieve mogelijkheden van voorzetwanden

Auteur: conversal

Voorzetwanden hebben een pak voordelen. Een daarvan is het uitgebreide gamma aan decoratieve mogelijkheden. Zo maak je van een voorzetwand een persoonlijk en esthetisch element in jouw interieur. Ontdek hier alvast enkele mogelijkheden.

De decoratieve nis

Een voorzetwand hoeft geen egaal vlak te zijn. Een nis in de wand is perfect mogelijk dankzij het flexibele systeem. Zo kan je decoratieve voorwerpen, boeken of pakweg een kleine lamp een mooie plaats geven. En je speelt met de lijnen en volumes in jouw interieur.

Ingebouwde wandverlichting

Nog zo’n voordeel van een voorzetwand: je blijft niet beperkt tot wandverlichting in opbouw. Een wandspot kan heel eenvoudig ingebouwd worden. En je kan zelfs gaan voor een heuse lichtbak. Die kan egaal zijn van kleur, maar je kan er ook een afbeelding op laten verschijnen. Die afbeelding kan louter decoratief zijn, maar in een bedrijfsgebouw kan die ook commercieel geïnspireerd zijn.

Kaders aan de muur

Uiteraard kan een voorzetwand ook een kader dragen. Mits gebruik van aangepaste pluggen of ankers kunnen zelfs erg zware kaders jouw wand sieren.

Andere elementen aan de muur

Waarom zou je beperkt blijven tot kaders aan de muur? Ook een flatscreen, hangkast, tafelblad, wandrek, gordijn en meer van dat kunnen perfect aan een voorzetwand hangen. Ook hier geldt dat het gebruik van aangepaste pluggen of ankers essentieel is.

Schuifdeuren

Wil je twee ruimtes van elkaar kunnen scheiden? Dan is een schuifdeur een ideaal hulpmiddel. Kies voor een mooie kleur of zelfs een opvallende print en je schuifdeur wordt ook een decoratief element. Doordat de schuifdeur bij het opengaan in de wand kan verdwijnen, speel je ook op het verrassingseffect.

De wand zelf

Dat je de voorzetwand in alle mogelijke kleuren kan schilderen, daar vertellen we hoogstwaarschijnlijk niets nieuws mee. Maar wist je dat je ook kan spelen met de structuur van de wand? Meestal kiezen mensen voor een gladde afwerking. Maar je kan ook schaduweffecten creëren en volume toevoegen door te kiezen voor een afwerking met reliëf. En uiteraard is ook een houten voorzetwand een decoratieve aanwinst voor jouw interieur.

Interesse in een voorzetwand? Contacteer ons gerust voor meer informatie.