26mrt

Geschikte wanden voor de badkamer

Auteur: conversal

De badkamer is een veeleisende ruimte. De waterdamp kan voor problemen zorgen. De zoektocht naar geschikte wanden voor de badkamer brengt je daardoor snel bij tegels. Tegels zijn veelzijdig, goedkoop en vochtbestendig. Toch zijn er andere alternatieven die het overwegen waard zijn.

Het probleem met tegels voor de badkamer

Niemand gaat je scheef bekijken wanneer je voor tegels kiest in jouw badkamer. Voor wie met een strak budget zit is enkel verven nog goedkoper. Bovendien kan je eindeloos combineren met kleuren en zelfs vormen als je niet van vierkante witte tegels houdt. Tegels zijn verder prima bestand tegen hitte.

Maar tegels zijn een bijna permanente oplossing. Het kost best wat tijd om ze te plaatsen. Daarnaast kost het nog meer tijd en moeite om ze weer te verwijderen. Wie voor tegels kiest moet er rekening mee houden dat je niet zomaar tegels vervangt telkens het seizoen wisselt.

Verder zit je met de voegen. Tegels zelf zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk en stevig. Voor de voegen is dit niet altijd het geval. Uiteraard zal VDD interieurafwerking de nodige zorg besteden aan het voegwerk door enkel de beste materialen te gebruiken. Daardoor ontsnap je niet aan de extra aandacht die de voegen nodig hebben tijdens het schoonmaken.

Is verven in de badkamer een optie?

Ja, verf is geschikt voor wanden in de badkamer. Let er wel op dat je waterbestendige verf gebruikt. Vandaag bestaat er voor verf een ruim aanbod aan waterafstotende varianten voor de badkamer of de keuken. Zoals eerder vermeld, is verven nog goedkoper dan tegels. Ook deze optie komt echter met voor- en nadelen.

Kan jij moeilijk beslissen? En hou je van verandering? Dan zou verven wel eens de oplossing voor jouw badkamer kunnen zijn. Weinig renovaties zijn zo simpel uit te voeren dan schilderen. Wanneer je na een jaar alweer bent uitgekeken op een kleur dan verander je deze gewoon. Afplakken, verfborstel in de hand en schilderen. Zo simpel is dat. Daarenboven doe je dit voor zowel de wanden als het plafond van je badkamer.

Ondanks de waterdichte eigenschappen van de verf scoren tegels nog steeds beter op vlak van onderhoud. Daarnaast zorgt verf niet voor de meest luxueuse uitstraling. Verf combineren met andere wandbekleding is mogelijk. Zo bespaar je op de kosten zonder veel in te leveren op luxe.

Wandplaten: de ideale oplossing?

Je denkt maar betere goed na over geschikte wanden voor de badkamer. De juiste keuze maken is belangrijk om vochtproblemen te vermijden en bespaart je heel wat werk. Nooit heeft iemand spijt van wandplaten. Wandplaten scoren goed op vele vlakken. Ze stralen luxe uit en het voegwerk is miniem waardoor onderhoud nog eenvoudiger is dan bij tegels.

De kwaliteit durft wel eens te variëren in het geval van wandplaten. Wij helpen jou graag de juiste keuze te maken. Zo zal je voor lange tijd geniet hebben van jouw badkamer. Wanplaten laat je beter plaatsen door een vakman. Er is heel wat precisie nodig om deze klus tot een goed einde te brengen.

De meest geschikte wand voor jouw badkamer is?

Naast de besproken wandbekleding zijn er nog tal van opties. Voor wie verliefd is op een natuurlijke look is zelfs hout mogelijk. Dit vergt wel de nodige aandacht op vlak van onderhoud. Het voordeel van werken met een professionele interieurafwerker is dat wij jou helpen door de bomen het bos te zien. Wij houden rekening met jouw budget en jouw voorkeuren op vlak van stijl.

Wil jij baden in luxe of heb je liever een budgetvriendelijke oplossing? Laat het ons weten. Wij helpen je graag verder.