02sep

Gelukkig hadden we brandwerende scheidingswanden

Auteur: conversal

Hoe voorzichtig je ook bent, een ongeluk is gauw gebeurd. In het geval van brand heb je dat zelf vaak niet in de hand. Een kortsluiting, bliksem, oververhitting van toestellen, contact tussen brandbare stoffen, er zijn voldoende aanleidingen die brand kunnen veroorzaken. Gelukkig hebben we brandwerende scheidingswanden bij VdD Interieurafwerking. Want jaarlijks komen er in België nog zo’n 10.000 branden in gebouwen voor. Investeren in brandpreventie is dus geen overbodige luxe!

Brandwerende scheidingswanden: hoe werkt het?

Via verschillende (brandbare) materialen in een woning of bedrijfsgebouw kan een brand – hoe klein dan ook – zich razendsnel verspreiden. Zo’n uitslaande brand moeten we natuurlijk te allen tijde vermijden. Met onze brandwerende scheidingswanden houden we de brand gedurende een hele tijd lokaal. Zo kan er snel en plaatselijk worden ingegrepen.

Brandwerende scheidingswanden zijn eenvoudig te plaatsen, niet-dragende wanden die de ruimte kunnen opdelen in kleinere lokalen. Mocht er in één van de ruimtes brand uitbreken dan verhinderen de wanden dat de brand uitzaait naar de andere lokalen.

De materialen waaruit onze scheidingswanden zijn gemaakt kunnen een brand tot wel 2 uur tegenhouden. Dankzij brandvertraging kan je levens redden! Uiteraard moeten de wanden zo worden geplaatst dat de evacuatie van de aanwezigen in het gebouw vlot kan verlopen.

Hadden we maar…

Investeren in brandwerende scheidingswanden kan je nadien van heel wat zorgen besparen. Omdat de brand lokaal kan worden bestreden blijft de schade doorgaans veel beperkter dan bij wie er niet in investeerde. Wie eens het slachtoffer was van uitslaande brand heeft doorgaans spijt dat hij of zij onze wanden niet eerder liet plaatsen.

Bovendien kunnen die wanden je ook geld opleveren! Verzekeringsmaatschappijen belonen hun klanten die investeerden in brandwering graag met lagere tarieven voor hun brandpolis.

Wie kiest voor nog meer brandveiligheid kan door ons ook brandwerende voorzetwanden laten plaatsen. Met deze voorzetwanden kunnen bijvoorbeeld grote installaties of oneffenheden in de muur worden weggewerkt en tegelijk wordt de veiligheid in het gebouw verhoogd. Bovendien hebben voorzetwanden een positief effect op de isolatie van je gebouw.

Gelukkig hadden we brandwerende scheidingswanden

Natuurlijk willen we dat je nooit met brand in je woning of gebouw te maken krijgt, maar mocht het ooit zover komen dan hopen we dat je het geluk had om over brandwerende scheidingwanden te beschikken.

Wil je meer weten over ons aanbod brandwerende scheidings- en voorzetwanden, zoek je professioneel advies of een voorstel voor jouw project op maat? Neem dan vandaag nog contact met ons op!