15jan

Geef je interieur een extra toets met moulures

Auteur: conversal

Of je nu spreekt over sierlijsten, kroonlijsten of moulures, je hebt het over een decoratief element dat jouw interieur een meerwaarde geeft. Wij zien minstens 5 goede redenen om voor moulures te kiezen.

Enorme keuzevrijheid

De majestueuze uitstraling van een statig herenhuis of de strakke look van een moderne woning: voor elke stijl en smaak is er wel een moulure. De keuze aan vormen en afmetingen is enorm en geeft je de mogelijkheid om je creativiteit de vrije loop te laten. Ook bij het schilderen kan je alle kanten uit: een opvallende kleur om je moulures letterlijk en figuurlijk in de verf te zetten of dezelfde kleur als je plafond voor een discreter effect.

Plafond lijkt hoger

Moulures kunnen een optisch effect creëren. Daardoor lijkt het dat je muren worden verlengd en je plafond dus hoger is. En dat is ideaal voor ruimtes met een relatief laag plafond.

Geschikt voor plafond én muur

Bij moulures denken veel mensen aan de overgang van de muur naar het plafond. Terecht, want daarvoor zijn ze uiterst geschikt. Maar er zijn meer mogelijkheden. Je kan met moulures bijvoorbeeld kaders creëren op muren en zelfs op plafonds. Zo straalt jouw interieur de klasse uit van een statige herenwoning. Het is ook een goede manier om grote muuroppervlaktes wat te onderbreken.

Combineerbaar met indirecte verlichting

In moulures kan perfect ledverlichting worden verwerkt. Met indirect licht op je plafond creëer je een erg sfeervolle ruimte. Wedden dat je er weg van bent vanaf de eerste dag?

Verberg gordijnrails en oneffenheden

Soms wil je iets uit het zicht houden omdat het jouw interieur niet meteen mooier maakt. Denk bijvoorbeeld aan gordijnrails, die kan je perfect achter een moulure verbergen. Of neem nu bepaalde oneffenheden die je zelfs met vakkundig geplaatste plafonds niet weg krijgt omdat ze eigen zijn aan de constructie. Ook in dat geval kan een moulure een prima oplossing zijn.

Heb je interesse in moulures of andere vragen over wanden en plafondsContacteer ons gerust.