18jan

Een coronaproof kantoor met scheidingswanden

Auteur: conversal

Grote open kantoren met veel werknemers ondervonden ook voor de pandemie een probleem op gebied van geluidsoverlast en privacy. Verschillende bureau’s en werkruimtes in één grote ruimte zorgen voor hinder die de productiviteit kunnen verlagen. Door gebruik te maken van slimme scheidingswanden, zorg je voor een aangename werkplek en werksfeer en je het nut ervan inzien om een coronaproof kantoor en omgeving  te creëren voor je werknemers!

In tijden van social distancing is iedereen op zoek naar kant-en-klare oplossingen om werkruimtes, winkels, kantoren, … in te delen. We zien dan ook steeds vaker scheidingswanden opduiken in onze leefwereld. Vaak gaat het om een transparante doorzichtbare scheidingswand die  de verplaatsbare lucht tegenhoudt, maar wel een oogcontact tussen werknemers garandeert. In andere gevallen kan men ook kiezen voor een ondoorzichtige scheidingswand die efficiënt de ene werkplek van de andere scheidt en je een beschermend cocoon gevoel krijgt.

Hoe ziet een coronaproof kantoor eruit?

De overheid vraagt een aantal maatregelen om een kantoor zo coronaproof mogelijk in te richten. Hoewel voornamelijk de nadruk op thuiswerk ligt, kan je ook zoveel mogelijk werknemers op de werkvloer  beschermen. Zo vraagt de overheid bepaald maatregelen om social distancing te garanderen. Werknemers moeten o.a. minstens 1,5 meter afstand kunnen houden.

De plaatsing van wanden kan een heleboel voordelen met zich meebrengen.  Je werknemers zullen zich een stuk veiliger voelen wanneer er effectief een scheidingswand aanwezig is tussen hen en hun collega’s.

Doorzichtige scheidingswand gebruiken als corona maatregel

Een doorzichtige scheidingswand van glas zorgt ervoor dat er een barrière ontstaat tussen 2 personen. Deze scheidingswand wordt zodanig ontworpen dat er wel een goede visuele communicatie kan gebeuren tussen de personen en er géén luchtstroom ontstaat tussen beide zijden van de scheidingswand.

Gesloten scheidingswand voor een coronaproof kantoor

De gesloten scheidingswand is bedoeld om 2 werkplaatsen van elkaar te scheiden. In dit geval is er géén visuele en mondelinge communicatie tussen beide zijden van de scheidingswand mogelijk. Maar men kan er voordeel uithalen als er niet te veel geluiden van de ene zijde naar de andere zijde gaat.

Om 2 bureauruimtes van elkaar te scheiden, kan je dus gebruik maken van een ondoorzichtige scheidingswand, die akoestische oplossing kan zijn. Zo kunnen beide werknemers op kantoor efficiënt werken en zal hun productiviteit stijgen.

Een scheidingswand voor meer privacy

Een gesloten scheidingswand geeft ook voor meer privacy. Werknemers voelen zich meer op hun gemak en kunnen ongestoord verder werken zonder enige afleiding  van andere bewegingen en gebeurtenissen op de werkvloer. Kies voor een gesloten scheidingswand in je coronaproof kantoor om zo correct mogelijk in regel te zijn met de wetgeving en uw werknemers en hun de nodige privacy te gunnen.

Een coronaproof kantoor met scheidingswanden

Naast de plaatsing van de scheidingswanden is het ook belangrijk dat iedereen een minimale afstand van 1,5 meter kan bewaren. Het heeft dus zin om een scheidingswand te plaatsen wanneer je werknemers  elleboog aan elleboog zitten te werken. Zorg ervoor dat de afstand bewaard kan worden tijdens de werkuren.

Heb je interesse in de plaatsing van scheidingswanden om zo het kantoor coronaproof in te richten? Bekijk de beschikbare wanden in ons assortiment of neem contact met ons op voor oplossingen op maat!