17aug

De voordelen van houten voorzetwanden en plafonds

Auteur: conversal

Een houten voorzetwand of plafond is meer dan een stijlvol accent in je interieur. Hout is hét materiaal bij uitstek om een aangenaam leefklimaat te creëren. Het zorgt voor een gezonde luchtvochtigheid én is een prima akoestische isolatie. En dat zijn nog maar enkele van de vele voordelen van houten voorzetwanden en plafonds.

Overal toepasbaar

In principe kan je overal een houten voorzetwand of plafond plaatsen. Bovendien zijn er talloze texturen en tinten, waardoor je steeds een afwerking vindt die past bij de stijl van je woning. Heb je in je woning onregelmatige muren? Dan zijn houten voorzetwanden de perfecte oplossing om die op een snelle manier weg te werken. De hoogwaardige afwerking van het natuurlijke materiaal is een extra bonus.

Waar blijf je met je vernieuwde leidingen?

Achter een houten voorzetwand of plafond natuurlijk! Wil je snel en zonder breekwerk je leidingen vernieuwen of je elektriciteitsnet uitbreiden? Dan leg je de leidingen of bekabeling bovenop bestaande muren of plafonds. Daarna zorg je voor een stijlvolle afwerking met een houten voorzetwand of plafond. Zo win je twee keer, want je vernieuwt niet alleen sneller je leidingen, ze zijn nadien ook makkelijker en zonder breekwerk bereikbaar mocht dat nodig blijken. Bovendien zorgt een houten voorzetwand ontegensprekelijk voor een luxueuze finishing touch in je interieur.

De akoestische isolatie bij uitstek

Dankzij houten plafonds en voorzetwanden kan je akoestisch isoleren op een esthetische manier, in één beweging. Hout is een uniek, natuurlijk materiaal dat de akoestiek in je woning drastisch verbetert. Je creëert dus niet alleen visueel, maar ook effectief meer rust in je interieur. Wil je naast de akoestiek ook de thermische isolatie verbeteren? Dat kan perfect, want ook daarvoor zijn houten voorzetwanden en plafonds een ideale oplossing. Je kiest voor isoleren én afwerken met één enkele oplossing. Dat is budgetvriendelijk en snel, want ook de werken nemen op die manier minder tijd in beslag.

De natuurlijke schoonheid van hout

Maar ook als je geen nieuwe leidingen te verbergen hebt of onregelmatige muren wil wegwerken zijn houten voorzetwanden en plafonds een aanwinst voor je interieur. Hout is een gezond, want natuurlijk materiaal, dat past in elk interieur. Trendy, landelijk of industrieel? Hout voelt zich overal thuis. Het heeft karakter en is uniek, net als je interieur.

Wil je graag meer informatie over de technische eigenschappen van onze houten voorzetwanden en plafonds? Of ontvang je graag een offerte op maat? De interieurspecialisten van VDD Interieurafwerking informeren je graag. Neem gerust contact met ons op.