23mei

5 tips voor het indelen van jouw woning

Auteur: conversal

Scheidingswanden zijn een ideale middel om jouw woning een andere indeling te geven. Haal meer uit jouw woning met deze 5 tips.

Bewaar licht en ruimte

Een ruimte anders indelen met scheidingswanden betekent niet dat je moet inboeten op een ruimtelijk gevoel. Hou rekening met de plaats van de ramen en zorg er voor dat elke nieuwe ruimte voldoende licht krijgt. Zorg er ook voor dat je geen al te smalle ruimtes creëert. Je kan ook ramen of openingen in een scheidingswand voorzien om het licht door te laten.

Denk aan lage scheidingswanden

Een scheidingswand hoeft niet steeds tot aan het plafond te reiken. Soms kan een lage scheidingswand volstaan om een ander ruimtelijk gevoel te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een bureau dat in de woonkamer staat. Met een lage scheidingswand kan je een computer en de rommel op een bureau toch aan het zicht onttrekken.

Integreer meerdere functies

Een scheidingswand is meer dan een element dat twee ruimtes van elkaar afscheidt. Je kan er verschillende functies in integreren. Zo kan je er een nis voor de tv in maken. Of je creëert extra opbergruimte met schappen of kasten. En waarom maak je van een scheidingswand geen esthetisch element met een kunstwerk of een pittige kleur?

Overweeg verplaatsbare scheidingswanden

Het kan interessant zijn voor om een bepaalde ruimte verschillende indelingsmogelijkheden te hebben. Zo kan het handig zijn om de grootte van een kantoorruimte aan te passen aan het aantal gebruikers. Of is het slechts in bepaalde periodes nodig om een gedeelte van de woonkamer af te scheiden van de rest (bijvoorbeeld tijdens examenperiodes van de kinderen). In zo’n gevallen zijn verplaatsbare scheidingswanden een prima oplossing.

Doe iets aan de brandveiligheid

Als je beslist om scheidingswanden te plaatsen dan kan je in dezelfde moeite ook werken aan de brandveiligheid van jouw woning. Met brandwerende scheidingswanden vertraag je niet alleen de verspreiding van het vuur. Je houdt ook de vluchtwegen vrij en je zorgt er voor dat de brandhaard plaatselijk kan worden aangepakt.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor het indelen van een ruimteContacteer ons gerust.