Akoestisch plafond

Lawaai in huis? Drukke straat voor de deur? Storende geluiden in de omgeving? Er zijn veel oorzaken van geluidsoverlast. Bovendien wordt lawaai als één van de meest ergerlijke ongemakken in huis genoemd. Gelukkig bestaan er oplossingen om geluid in huis te beperken. Eén van de meest effectieve middelen is de installatie van een akoestisch plafond.

Oorzaken van storende geluiden

Vervelende geluiden in huis kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo onderscheiden we contactgeluid van luchtgeluid. Contactgeluid wordt vooral veroorzaakt door aanrakingen met de wand of de vloer. Denk maar aan het verschuiven van stoelen, het geluid van hakken op laminaat, trillingen van een wasmachine en noem zo maar op.

Woon je in een appartement met bovenburen, dan heb je de oorzaak van het geluid niet altijd zelf in de hand. Maar met een akoestisch geluidsdempend plafond maak je het voor jezelf al heel wat comfortabeler.

Luchtgeluid wordt vanzelfsprekend door de lucht gedragen maar kan ook versterkt worden door trillingen van ramen en muren. Lawaai van buitenaf, luide muziek in de buurt, het zijn allemaal voorbeelden van storende geluiden die via de lucht in de woning dringen. Met een eenvoudige ingreep kan je dat geluid echter flink terugdringen.

Een geluidsdempend plafond in huis

Akoestische plafonds hebben in feite twee belangrijke functies: geluid binnen in huis dempen en het lawaai van buiten weren. Wie last heeft van geluidsoverlast heeft er alle belang bij om dat zo snel mogelijk aan te pakken. Op termijn kan de hinder namelijk leiden tot stress situaties met alle gezondheidsrisico’s van dien.

Vandaag is lawaai in huis gelukkig snel en relatief eenvoudig te voorkomen met de installatie van een akoestisch plafond. Met zo’n plafond kan je de hele of gedeeltelijke ruimte isoleren van storende geluiden en dus volop genieten van de rust die je in je woning verlangt.

Maar ook in publieke ruimtes of landschapskantoren is het zinvol om geluidsoverlast te beperken.

Onze akoestische plafonds zijn beschikbaar in heel wat geluidsisolerende materialen:

–       zacht mineralen akoestische plafonds: steenwolproduct

–       akoestische plafonds in hard mineraal: gemaakt van mineraal wol, perliet, papier, klei, …

–       metalen akoestische plafonds: staal – aluminium – inox

–       Geperforeerde gipskernplafonds

Elk materiaal heeft zijn specifieke eigenschappen en plaatsingssysteem. Wil je daar meer over weten? Aarzel dan niet om ons deskundig advies te vragen. Uiteraard werken wij elk plafond op maat af.

Heb je het graag nóg stiller? Bekijk dan zeker ons aanbod in geluidswerende plafonds. Meer weten over onze diensten en geluidswerende maatregelen? Neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

Na een samenwerking op verscheidene werven kunnen we alleen maar spreken van een goede kwaliteit en een perfecte planning. Pluspunt van VDD interieurafwerking is dat zij steeds zeer kort op de bal spelen aan een correcte prijs/kwaliteit verhouding. De werfopvolging door de zaakvoerder zelf is zeker en vast een troef…