Wandbekleding badkamer

Voor de wandbekleding in uw badkamer mag u gerust veeleisend zijn. Het is een ruimte waar hygiëne enorm belangrijk is, maar het oog wil ook wat. Vroeger waren tegels de enige optie voor de wandbekleding. Tegels zijn vochtbestendig en in sommige gevallen relatief goedkoop. Uw badkamer hoeft er echter niet uit te zien zoals de badkamer van uw grootouders. Op vlak van tegels is er vandaag veel variatie en er zijn evenwaardige alternatieven.

De geschikte wandtegels

Keramische tegels zullen altijd fans blijven hebben. Ze bestaan in verschillende maten en kleuren. De prijs varieert sterk afhankelijk van diverse factoren zoals de kwaliteit en de grootte. U kan tegels prima combineren met andere wandbekleding zoals schilderen of wandplaten. Op vlak van water afstoten, zijn tegels ware krachtpatsers. Geen wonder dat dit een populaire keuze blijft.

Tegels zijn stevig en onderhoudsvriendelijk. Besteed bij het schoonmaken wel extra aandacht aan de voegen. Kiest u voor kleine mozaïektegels, dan is de aandacht voor de voegen nog belangrijker. Heel wat mensen vinden een muur met kleine mozaïektegels bijzonder mooi. Wie houdt van een klassieke uitstraling vindt in tegels zeker zijn ding. Een bijkomend voordeel is de vuurvastheid.

Een klein nadeel van tegels is de plaatsing. Dit is een klus voor vakmensen. Schilderen kan u gerust zelf doen maar tegels plaatsen is vakwerk. Denk ook goed na bij de keuze van uw wandtegels. U mag uw muren elke drie jaar herschilderen. Tegels vervangen is echter een zwaardere klus.

Al aan wandplaten gedacht?

Wandplaten vormen een zeer gemakkelijke oplossing. Ook deze oplossing is onderhoudsvriendelijk. De juiste materiaalkeuze voor de wandplaten is wel cruciaal. Kiest u voor kwaliteit, dan zullen de wandplaten tientallen jaren meegaan. Solid Surface is zo’n duurder materiaal en geeft uw badkamer meteen een luxueuze look.

Bij het plaatsen van wandplaten is het voegwerk miniem. U creëert zo snel een groot waterdicht oppervlak. De plaatsing door een vakman is aan te raden. Deze klus moet met de nodige nauwkeurigheid uitgevoerd worden. Net zoals tegels vervangt u wandplaten niet zomaar. Denk dus goed na bij uw keuze.

Schilderen

Schilderen is allicht de meest flexibele oplossing. Wilt u regelmatig van stijl veranderen, dan is een likje verf allicht de beste oplossing. Voor de onderdelen van uw badkamer die rechtstreeks in contact komen met water kiest u beter andere wandbekleding. Kies in ieder geval voor waterafstotende verf. Verven is bovendien de goedkoopste oplossing.

Verf leent zich uitstekend voor een accentmuur. Hoewel u eenvoudig zelf de verfrol kan vastnemen, bekomt u het beste resultaat door met een professionele schilder te werken. Wie onze referenties bekijkt zal vaststellen dat VDD-interieurafwerking een brede expertise heeft. Onze vakmannen nemen graag de verfrol van u over.

Welke wandbekleding kiest u voor uw badkamer?

Tegels, wandplaten en schilderen zijn de meest gekozen opties. U kan daarnaast kiezen voor behangen, marmer of polybeton. Wat u ook kiest, zorg ervoor dat de materialen waterafstotend zijn. In combinatie met goede ventilatie, zal u jaren genot hebben van uw badkamer. Geef vocht en schimmel op muren geen kans!

Uiteraard mag u rekenen op VDD-interieurafwerking voor de wandbekleding van uw badkamer. Neem met ons contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Na een samenwerking op verscheidene werven kunnen we alleen maar spreken van een goede kwaliteit en een perfecte planning. Pluspunt van VDD interieurafwerking is dat zij steeds zeer kort op de bal spelen aan een correcte prijs/kwaliteit verhouding. De werfopvolging door de zaakvoerder zelf is zeker en vast een troef…