Spanplafond Antwerpen

Ben je op zoek naar een naadloze oplossing voor een lelijk of oud plafond? Dankzij onze Antwerpse spanplafonds geniet je in een mum van tijd van een strakke afwerking, waardoor je woning meteen een stijlvolle en moderne uitstraling krijgt.

Als je een nieuw plafond wilt, maar nog niet weet wat je moet kiezen, vraag dan zeker een offerte aan voor een spanplafond bij VdD Interieurafwerking. Wij helpen je graag verder.

icon1
Inleving in de gedachtegang en wensen van de klant.
icon2
Géén gebondenheid aan merken – dus advies voor betere tot beste oplossing voor het project.
icon3
Flexibiliteit en nakomen van afspraken en planning
icon4
Bedrijfsleider meer dan 30 jaar ervaring in wanden en plafonds

Wat is een Spanplafond Antwerpen?

Een spanplafond is een strak gespannen doek tussen profielen die aan de muren zijn bevestigd. Het zorgt voor een afwerking die lijkt op een traditioneel plafond met een strakke en moderne look.

Een van de vele voordelen van een spanplafond Antwerpen is dat het een snelle en gemakkelijke manier biedt om jouw oude plafond te renoveren zonder veel werkzaamheden bij je thuis uit te hoeven voeren. Bovendien is een spanplafond gemakkelijk te combineren met spanplafond verlichting vanwege het gebruik van materialen zoals pvc of polyester.

 

Waarom een spanplafond Antwerpen

In de regio Antwerpen is het gebruik van een spanplafond een zeer populaire methode om een oud bestaand plafond te vernieuwen. Het installeren van een spanplafond biedt namelijk een gemakkelijke oplossing zonder dat er sprake is van uitgebreide bouwwerkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat het spanplafond een populaire keuze is geworden voor huiseigenaren die hun interieur willen opfrissen zonder te veel overlast.

Bovendien is een spanplafond ook een erg goede keuze voor eigenaren die graag een moderne look hebben in huis. Je kunt namelijk kiezen voor verschillende kleuren en designs. Het is om deze reden voor velen de uitgelezen mogelijkheid om een oud plafond nieuw leven in te blazen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

VDD Interieurafwerking stelt graag een vrijblijvende offerte op voor uw project. U kan ons hiervoor telefonisch contacteren via 052 52 06 19 of per e-mail op [email protected]. We contacteren u dan spoedig om u project te bespreken.

Bouwen of verbouwen in Antwerpen? Wij helpen met je spanplafond

Kies voor de vakmannen van VdD interieurafwerking voor jouw spanplafond Antwerpen. Ben je ook op zoek naar een bekwame plaatser en betrouwbare specialist voor jouw spanplafond in regio Antwerpen? Kies dan voor een volledig nieuw plafond van VdD interieurafwerking.

Offerte aanvragen
Gyprocwerken Antwerpen

Na een samenwerking op verscheidene werven kunnen we alleen maar spreken van een goede kwaliteit en een perfecte planning. Pluspunt van VDD interieurafwerking is dat zij steeds zeer kort op de bal spelen aan een correcte prijs/kwaliteit verhouding. De werfopvolging door de zaakvoerder zelf is zeker en vast een troef…

De voordelen van een spanplafond

Kiezen voor een spanplafond Antwerpen biedt heel wat voordelen. De belangrijkste zijn:

 • Dankzij de lichte constructie is dit geschikt voor het plaatsen op oude plafonds die niet meer de beste draagkracht hebben.
 • Er zijn geen afbraak- of breekwerken nodig bij het plaatsen van een spanplafond. Alle meubels blijven staan tijdens de werken en er wordt geen stof gemaakt.
 • Het is een erg snelle manier wanneer u een ander plafond wenst in huis.
 • Met een akoestisch spanplafond verbeter je ook het geluid en de akoestiek in de ruimte.
 • Dankzij een spanplafond kun je ook besparen op de energiefactuur.
Plafond

Verschillende materialen voor spanplafonds

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer je kiest voor spanplafonds. Je hebt uiteraard een brede keuze aan mogelijkheden als het gaat over verschillende kleuren en designs. Daarnaast zijn er ook standaard twee verschillende soorten materialen die gebruikt worden voor de plafondbekleding.

De twee gebruikte materialen voor spanplafonds zijn PVC en polyester.

PVC spanplafond

Voor een PVC spanplafond wordt een folie van Polyvinylchloride (PVC) gebruikt. Deze folie wordt verwarmd tijdens de plaatsing tot een temperatuur tussen de veertig en de zestig graden Celsius. Door het PVC te verwarmen kan het strak geplaatst worden op de profielen.

Polyester spanplafond

Bij een polyester spanplafond gaat het proces anders. Deze stof wordt verwerkt op kamertemperatuur en hoeft niet verwarmd te worden. Het wordt vooraf versneden in de juiste maat en wordt vervolgens op de profielen geplaatst. De plaatsing van een polyester plafond verschilt dus aanzienlijk van de plaatsing van een PVC plafond.

Laat je altijd goed adviseren door een expert zodat je de juiste keuze maakt voor jouw situatie. Bij VdD Interieurafwerking geniet je van jarenlange ervaring en expertise. Je kunt eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen.

Verschillende soorten spanplafonds Antwerpen

Naast de verschillende materialen zijn er ook verschillende soorten spanplafonds waaruit je kunt kiezen. Hierdoor kun je het plafond kiezen dat past bij jouw unieke situatie en woning. Bij VdD Interieurafwerking kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden, zoals:

 • Akoestisch spanplafond: wanneer je kiest voor een akoestisch spanplafond verbeter je het geluid in je woning. Als je kiest voor een geluidsabsorberend materiaal verminder je de galm in de ruimte wat zorgt voor een rustige uitstraling en een betere akoestiek. Door te kiezen voor een akoestisch plafond hoef je ook verder in de ruimte geen akoestische panelen te hangen of andere wandbekleding om het geluid te verbeteren.

Lichtdoorlatend spanplafond: een lichtdoorlatend spanplafond is een plafond waarbij je de verlichting achter het doek kunt plaatsen. Dit kan zorgen voor een erg sfeervolle uitstraling dankzij het gedempte licht in de kamer.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

VDD Interieurafwerking stelt graag een vrijblijvende offerte op voor uw project. U kan ons hiervoor telefonisch contacteren via 052 52 06 19 of per e-mail op [email protected]. We contacteren u dan spoedig om u project te bespreken.

Het gebruik van een spanplafond Antwerpen in verschillende ruimtes

De veelzijdigheid van een spanplafond Antwerpen zorgt ervoor dat je op elke plek een spanplafond kunt plaatsen. Ook in ruimtes zoals een keuken en een badkamer is dit geen enkel probleem.

Ook op zoek naar een spanplafond Antwerpen? Dan kun je deze laten plaatsen in je:

 • slaapkamer
 • kinderkamer
 • eetkamer
 • keuken
 • badkamer
 • bureau
 • woonkamer

Zoals je kunt zien is iedere ruimte in huis heel geschikt voor een standaard spanplafond.

Spanplafond
Een spanplafond plaatsen

Kies voor de vakmannen van VdD interieurafwerking voor jouw spanplafond Antwerpen.

Ben je ook op zoek naar een bekwame plaatser en betrouwbare specialist voor jouw spanplafond in regio Antwerpen? Kies dan voor een volledig nieuw plafond van VdD interieurafwerking.

Wij helpen je graag verder met al je vragen en het opmaken van een offerte op maat.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

VDD Interieurafwerking stelt graag een vrijblijvende offerte op voor uw project. U kan ons hiervoor telefonisch contacteren via 052 52 06 19 of per e-mail op [email protected]. We contacteren u dan spoedig om u project te bespreken.