09nov

Wat zijn akoestische eilanden?

Auteur: conversal

Akoestische (plafond)eilanden worden steeds vaker toegepast om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Maar om wat voor eilanden gaat het juist? En wat zijn de voordelen?

Wat zijn akoestische eilanden?

Akoestische eilanden zijn losse, vrijhangende plafondelementen die zorgen voor akoestische correcties in een ruimte.

Ze vormen een flexibele oplossing voor talloze akoestische problemen.

Wat zijn de voordelen?

De toepassing van akoestische eilanden biedt een hoop functionele en esthetische voordelen.

Geluidsreductie en geen nagalm

In de eerste plaats absorberen akoestische eilanden natuurlijk het geluid. Minder geluidshinder en geen vervelende nagalm zijn dan het logische gevolg.

Mooi design

De eilanden zijn in verschillende afmetingen en vormen te verkrijgen: rechthoekig, vierkant, ovaal… Ze bieden dan ook een esthetische meerwaarde voor elk interieur.

Onopvallend

Akoestische eilanden zijn relatief kleine, afzonderlijke elementen. Daardoor kunnen ze perfect geïntegreerd worden in het interieur, zonder meteen de aandacht te trekken.

Ideaal bij betonkernactivering

Bij betonkernactivering zijn traditionele akoestische plafonds (denk aan het systeemplafond) niet mogelijk. Een akoestisch plafondeiland zorgt dan voor de nodige geluidsreductie, zonder de warmte tegen te houden.

Meer weten over akoestische eilanden? Aarzel niet om ons te contacteren! We geven graag een persoonlijk advies, op maat van uw wensen én uw ruimte.