29nov

Waarom kiezen voor een verlaagd plafond?

Auteur: conversal

Heb je plannen om je plafond te verlagen? Of zoek je een degelijke manier om je oude plafond onder te stoppen zonder dat er breekwerken aan te pas komen? Het plaatsen van een verlaagd plafond is de ideale oplossing voor een heleboel problemen of ongemakken. Het biedt bovendien heel wat voordelen. In dit artikel geven we je wat meer informatie over het plaatsen van een verlaagd plafond. Wat is een verlaagd plafond juist? Wat zijn de voordelen van de keuze voor een verlaagd plafond. Lees dus zeker verder voordat je een beslissing neemt.

Wat is een verlaagd plafond?

Een verlaagd plafond is een structuur die onder het bestaande plafond wordt geïnstalleerd. Het plafond bestaat meestal uit een licht materiaal dat snel en makkelijk te bevestigen is.

Een verlaagd plafond biedt heel wat voordelen en kan in de meeste gevallen zonder breekwerken geplaatst worden. Het is dan ook de ideale manier om je oude plafond onder te stoppen of om een extra ruimte te creëren tussen het bestaande plafond en het plafond in de woonruimte.

Waarom kiezen voor een verlaagd plafond?

Een verlaagd plafond zorgt ervoor dat je mogelijkheden creëert. Bovendien stop je er makkelijk je oude plafond mee onder, zonder dat je het helemaal moet vervangen.

Premie voor dakisolatie
bedrading wegwerken

Thermische en akoestische isolatie

Met de stijgende trend in energieprijzen, is thermische isolatie een hot topic geworden. Een verlaagd plafond zorgt voor een extra barrière en isolatielaag. Het plafond werkt dus goed als thermische isolatielaag, maar ook als akoestische isolatie om geluiden van de bovenverdieping tegen te houden.

Je kunt het verlaagde plafond nog een extra isolerende functie geven door effectief een laag isolatie toe te voegen bij het plaatsen van het verlaagde plafond.

Leidingen en bedrading wegwerken

Een verlaagd plafond is de perfecte manier om bedrading en leidingen onder te stoppen. Plaats je nieuwe elektriciteit in een bestaande woning of heb je leidingen die opgebouwd worden op de bestaande constructie? Een verlaagd plafond is de perfecte manier om al die leidingen te verbergen.

Gezelligheid

De keuze voor hoge plafonds is erg persoonlijk. Sommigen houden van de stijl van een hoog plafond, terwijl anderen liever kiezen voor de gezelligheid van een lager plafond. Plafonds die hoger zijn dan 2,7 meter zorgen vaak voor een ongezellig gevoel. Bovendien zorgen hoge plafonds ook voor een koudere zone dicht bij de grond.

Door het plafond te verlagen, blijft de warmte beter in de leefruimte en zorg je voor instant gezelligheid.

Verlaagd Plafond
Spanplafond

Weg met de oude plafond

Woon je in een ouder huis met een lelijk plafond dat je maar al te graag weg wil werken? Natuurlijk kijk je tegen de werkzaamheden aan. Een plafond compleet vervangen is een hele klus. Het zijn dan ook net die breekwerken die je vermijdt door het plaatsen van een verlaagd plafond.

Door een verlaagd plafond te installeren onder het bestaande plafond, geniet je op korte termijn van een modern en strak interieur.

Integreer verlichting in het verlaagde plafond

Een verlaagd plafond leent zich perfect voor de installatie van verlichting. Je begint met een schone lei en kiest zelf welk type verlichting je wil gebruiken. Ga je voor indirect licht of wil je liever moderne inbouwspots? Met een verlaagd plafond is alles plots weer mogelijk.

Je oude plafond ook verbergen met een verlaagd plafond?

Wil je een verlaagd plafond installeren in jouw woning? Reken op de expertise van een vakman. VDD Interieurafwerking is gespecialiseerd in het plaatsen van verschillende soorten verlaagde plafonds. Zo kan je bij ons terecht voor spanplafonds, metalen roosterplafonds, gipskarton plafonds, lineaire metalen plafonds en andere plafondsystemen.

Neem contact met ons op om je wensen te bespreken. We helpen je graag verder met advies over de mogelijkheden en voorzien je van een vrijblijvende offerte voor de plaatsing van jouw verlaagde plafond.