02jul

Op zoek naar een houten vensterbank op maat?

Auteur: conversal

Een vensterbank op maat zorgt voor extra gezelligheid en huiselijkheid in een interieur. Zeker wanneer de vensterbank op maat is gemaakt en volledig geïntegreerd in het decor. Door de ruime variëteit aan boomsoorten en bewerkingstechnieken, heb je uiteindelijk erg veel keuze. Ben je op zoek naar een houten vensterbank op maat? Dit zijn alvast de voordelen!

Strak afgelijnd of eerder ruig

Op gebied van afwerking van de vensterbank, zien we de laatste jaren meer interesse in de ruigere en natuurlijke look. De groffe zijkant waar je echt de vorm van de boom in zit, wordt compleet afgewerkt, maar het silhouet van de oorspronkelijke boom geeft een heleboel persoonlijkheid aan iedere vensterbank.

Ook strakke houten vensterbanken zijn nog steeds populair! Dit type vensterbank is erg modern en je hebt bovendien ook de mogelijkheid om een bijpassende kleur te selecteren. Een strakke houten venstertablet past perfect in een modern interieur, terwijl het toch nog steeds een warme uitstraling aan de ruimte geeft.

Welke look past het best bij jouw woning?

Natuurlijk of in de verf

De keuze aan boomsoorten is erg ruim en je kiest zelf voor het type hout dat je wil gebruiken. Ook op vlak van behandelingswijze en kleuren kan je natuurlijk erg breed gaan. Hou je meer van een lichte houtlook of zie je liever de warme, donkere kleuren?

Vroeger kozen mensen er meestal voor om hun houten vensterbank stevig in de verf te zetten om ze te beschermen tegen vocht. Vandaag de dag heeft je vensterbank niet veel meer te lijden. De bewerkingsmogelijkheden zijn dus een pak ruimer!

Alles mag en alles kan wanneer je ervoor kiest om een houten vensterbank op maat te laten maken!

Alle vormen en maten zijn mogelijk

Bij het plaatsen van een op maat gemaakte vensterplank, zijn ook de langere lengtes perfect mogelijk. De vensterbank past dan ook altijd als gegoten.

Je kiest best vooraf hoe je de vensterbanken graag wil inwerken. De vensterbank kan worden ingewerkt in de muur of eerder tussen de muren geplaatst worden. Ook hoeken en gekke kantjes wormen weinig problemen. Een op maat gemaakte vensterbank van hout is super veelzijdig en flexibel.

Kies voor houten vensterbank op maat

Hout heeft een natuurlijke kracht en ruwheid die meteen voor een gezellige sfeer zorgt. Het is een warm materiaal dat toch altijd het ‘buiten’ een beetje naar binnen brengt. Hout integreren in je interieur is altijd een goede keuze.

Wil jij ook een houten vensterbank plaatsen in je woning? Neem dan zeker even contact met ons op. Wij zetten graag mee onze schouders onder jouw interieurproject.