26mrt

Hoe zorg je voor brandvertraging in je huis?

Auteur: conversal

Een brand is erg vernielend en potentieel dodelijk. Het is een nachtmerrie die je het liefst wil vermijden. Als het toch gebeurt, grijpt vuur erg snel om zich heen. Preventieve, brandvertragende maatregelen kunnen in dat geval vaak de ergste drama’s voorkomen.

Behandel de brand versnellende materialen

Het is algemeen geweten dat bepaalde materialen echte brandversnellers zijn. Ze zorgen er als het ware mee voor dat een ontstane brand in een mum van tijd verwordt tot een echte vuurzee. Denk maar aan synthetische gordijnen, kerstversiering, kunststof bloemen en planten, maar ook een rieten dak of zelfs parket. Al deze materialen kunnen met een specifiek middel, door een gespecialiseerd bedrijf, brandvertragend worden behandeld.

Zorg voor een gegarandeerd vrije vluchtroute

De beste bescherming tegen een fatale afloop bij brand is een vrije vluchtroute. Dankzij het gebruik van brandvertragendebrandstabiele of brandwerende plafonds in je eigendom, krijg je voldoende tijd om op een veilige manier het gebouw te verlaten. Afhankelijk van de gekozen oplossing, kan tot 120 minuten lang een brand vertraagd worden. Zo breng je niet alleen jezelf en je dierbaren of je medewerkers in veiligheid, maar vrijwaar je ook grotendeels de rest van je eigendom van een totale vernieling. De brandweer krijgt namelijk de kans om de brand nog lokaal te bestrijden doordat die zich niet heeft uitgebreid.

Investeren in brandvertraging door middel van plafonds en wanden is investeren in een duurzame en optimale bescherming. Bovendien zal je verzekering je ook nog belonen met een lagere premie. Lees meer over brandvertragende wanden en plafonds op onze website.

Gebruik je gezond verstand

De eerste regel is uiteraard om brand te vermijden. Dat doe je vaak door een aantal eenvoudige leefregels te respecteren zoals niet roken in bed, of geen brandalcohol gebruiken om een barbecue aan te steken. Maar ongelukken gebeuren nu eenmaal. Ook een kortsluiting kan brand veroorzaken.

Daarom is het van levensbelang om aandacht te besteden aan brandvertraging in huis. Voorkom dat het vuur onbeheersbaar wordt en zorg voor een vrije vluchtroute. Door te kiezen voor de juiste materialen voor je wanden en plafonds kan je levens redden en investeer je in je gemoedsrust. Dat is heel wat waard!

Meer informatie over brandvertraging

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden van brandvertragende wanden en plafonds? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of vraag een vrijblijvende offerte op maat. We adviseren je graag.