17dec

Hoe moet je een nieuw plafond onderhouden?

Auteur: conversal

Je hebt net de knoop doorgehakt en een nieuw plafond laten plaatsen. Nu wil je natuurlijk dat jouw nieuwe plafond er zo lang mogelijk schitterend uit blijft zien. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe moet je jouw nieuw plafond onderhouden?

Verschillende soorten plafonds

Er bestaan verschillende soorten plafonds en ieder plafond vraagt om een individuele aanpak. Zo maak je een houten plafond anders schoon dan een spanplafond, zeker wanneer je de grote schoonmaak doet.

Een spanplafond onderhouden

Een spanplafond is makkelijk te onderhouden. Neem een emmer met lauw water en een niet bijtend wasmiddel. Maak gebruik van een zachte spons en veeg het spanplafond schoon. Je kan nadien best het spanplafond afdrogen, om plekken te vermijden.

Spanplafond

Een gipskarton plafond onderhouden

Gipskarton platen kan je gewoon schoonmaken met een vochtige doek. Let op dat je bij dit type plafond niet te veel water gebruikt. Het gipskarton zou kunnen opzwellen. Bij een gipskarton plafond wordt er vaak gekozen om het plafond om de paar jaar te overschilderen met een nieuw, fris kleurtje.

Gipskarton plafonds

Een houten plafond onderhouden

Hout is een erg leuke en natuurlijke manier om het plafond te bekleden. Meestal is het afgewerkt met een vernis of beits. In dat geval kan je het hout gewoon schoonmaken met wat warm water en een doek. Je kan eventueel ook een zacht schoonmaakproduct gebruiken. Vergeet zeker niet om het houten plafond om de paar jaar opnieuw te vernissen.

Houten plafonds

Een tegelplafond onderhouden

Een betegeld plafond onderhoud je op dezelfde manier als een betegelde vloer. Maak gebruik van een emmer met lauw of warm water en een zacht schoonmaakmiddel. Wrijf het plafond goed schoon. Daarna ga je nog een keer met schoon water over de tegels en droog het geheel af met een dweil.

Tegelplafond Feestzaal

Je nieuwe plafond onderhouden

Door een regelmatig onderhoud van je nieuw plafond, blijft het er langer als nieuw uit zien. Een goed onderhoud bespaart je dan ook heel wat kosten, want met een regelmatige onderhoudsbeurt kan je het vernieuwen van een plafond alvast een hele tijd uitstellen.

Jouw plafond laten vernieuwen?

Is jouw plafond ook aan vernieuwing toe? VdD Interieurafwerking is gespecialiseerd in verschillende soorten plafonds. Je kan bij ons terecht voor het plaatsen van ieder type plafond. Neem contact met ons op om jouw specifieke situatie te bespreken en de mogelijkheden te ontdekken!