26mrt

Geschikte wanden voor de keuken

Auteur: conversal

De keuken is een ruimte die bijzondere eisen stelt. Geschikte wanden voor de keuken moeten uit de juiste materialen bestaan. Wie vaak in de keuken staat weet dat de wanden heel wat te verduren krijgen. De juiste achterwand plaatsen maakt het leven van een kok meteen eens stuk eenvoudiger. Zowel de amateur kok als de professional heeft baat bij een keurig geplaatste spatwand in de keuken. Je kiest uit verschillende opties die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben.

Creatief met tegels

Heel wat huiskoks kiezen resoluut voor tegels in hun keuken. We begrijpen goed waarom. Standaard keramisch tegels zijn stevig en toch bijzonder goedkoop. De plaatsing mag dan wel iets langer duren, je hebt oneindig veel opties op vlak van kleur. Creatievelingen houden ervan om verschillende kleuren te combineren in de keuken of badkamer.

De plaatsing gebeurt overigens best met de nodige zorg. Het is belangrijk dat de tegels goed aansluiten met de voegen. Soms vergt dit wat rekenwerk. Op het materiaal van de voegen bespaar je beter niet. Vet en andere spatten maken dit snel vuil. Tijdens het schoonmaken doe je er goed aan de nodige aandacht te besteden aan de voegen. Wanneer VDD de afwerking van jouw keuken verzorgt gebruiken we steeds de beste materialen. Jouw voegwerk zal dus vocht en schimmelwerend zijn.

Een strakke look met glas

Vind je tegels wat oubollig? Dan is glas een strak alternatief. Glas wordt steeds populairder als één van de meest geschikte wanden voor de keuken. Het gladde oppervlakte is zeer onderhoudsvriendelijk. Er ontstaan weliswaar snel vlekken op dit materiaal, maar je veegt deze eenvoudig weer weg. Jouw spatwand bestaat bovendien uit één stuk waardoor je geen voegen hebt.

Aan deze strakke look hangt een iets duurdere prijskaartje. De uiteindelijk prijs hangt onder andere af van het aantal uitsparingen. Dit type van achterwand laat je beter plaatsen door een professional. VDD zorgt voor een uitstekende afwerking. De zijkanten moet je bijvoorbeeld volledig waterdicht afsluiten met siliconen. Doe je dit niet, dan kan er vocht achter de wand komen met alle problemen die daarbij horen.

Robuust met natuursteen

Bijna iedereen houdt van natuursteen in de keuken. Het vaak gekozen graniet straalt luxe uit en heeft alle eigenschappen die een goede spatwand nodig heeft. Het is hitte bestendig, hygiënisch, krasbestendig en gemakkelijk in onderhoud. Daarnaast wil je spontaan jouw keuken tonen aan al jouw gasten.

Natuursteen is opnieuw wat duurder dan de klassieke tegel. Wanneer je zorg draagt voor jouw achterwand uit natuursteen, zal je er echter lang van mogen genieten. Kiezen voor natuursteen is kiezen voor een kwalitatief materiaal.

Inox voor de professional

Naast 11 punten in scrabble is inox vooral het meest gekozen materiaal door professionele koks. Met uitzondering van tegels is dit de goedkoopste oplossing. Wanneer VDD instaat voor de plaatsing mag je er op rekenen dat de klus snel geklaard is. Inox is perfect hygiënisch en naadloos. Daarnaast is het perfect hittebestendig waardoor het een van de meest geschikte wanden voor de keuken is.

Helaas is Inox niet krasbestendig en net als glas gevoelig voor vlekken. Het is vooral de lange levensduur die Inox populair maakt. Al heeft de metalen look zeker zijn fans.

Geschikte wanden voor de keuken en een nette afwerking

Wat je ook kiest, met een professionele plaatsing bekom je gegarandeerd het mooiste resultaat. VDD interieurafwerking is gespecialiseerd in het plaatsen van wanden en plafonds. Wij gebruiken enkel de beste materialen. Kom eens praten over de afwerking van jouw keuken. We helpen je graag met het maken van de juiste keuzes.