29mei

Deur plaatsen in een bestaande wand

Auteur: conversal

Een deur plaatsen in een bestaande muur is soms de enige manier om een woning aan te passen naar je wensen. Maar deze procedure brengt altijd enkele vragen met zich mee. Die vragen kun je best eerst beantwoorden, zodat je een beter beeld hebt van de werkzaamheden.

Gaat het om een draagmuur?

Wil je een deuropening maken in een draagmuur om makkelijker van de woonkamer naar de keuken te kunnen. Of wil je niet langer langs buiten naar de garage gaan?

Een deur plaatsen in een draagmuur is perfect mogelijk, maar er zijn wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Je kan namelijk niet zomaar een stuk draagmuur wegnemen.

Om aan draagmuren te werken, roep je best hulp in van een expert die perfect weet op welke manier de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bekijk ook zeker wat de mogelijkheden zijn bij het plaatsen van een nieuwe wand in de ruimte.

Wil je een deur maken in een buitenmuur?

Een buitenmuur is ook altijd meteen een draagmuur. Ook hier ga je best voorzichtig te werk. Het laatste wat je kunt gebruiken tijdens een renovatie of verbouwen, is een buitenmuur die het begeeft.

Die buitenmuur moet eerst gestut worden om te voorkomen dat je hele gevel gaan scheuren. Ook voor deze werkzaamheden doe je best beroep op een expert.

Hoe groot wordt de deur?

Heb je plannen om een gewone binnendeur te plaatsen in een muur in je woning? Of staat er in jouw planning een grote schuifdeur van de woonkamer naar het terras?

Een kleine binnendeur in een muur die het gebouw niet draagt, is een werkje dat zonder weinig impact kan doorgaan. Een schuifdeur van 3 meter breed die je in een buitenmuur wil plaatsen, is een ander paar kousen!

Zorg dat je jezelf goed informeert over de mogelijkheden en risico’s voordat je begint te breken!

Heb je een vergunning nodig voor de werkzaamheden?

Misschien! De vergunningsplicht hangt af van de exacte werkzaamheden die je wil uitvoeren. Wil je bijvoorbeeld een deur in een draagmuur maken of in de buitenmuur, dan heb je ongetwijfeld een vergunning nodig!

Voor niet-structurele werken heb je die vergunning niet altijd nodig.

Doe beroep op een expert voordat je van start gaat

Tijdig hulp inroepen van een expert is aangewezen voor dit type verbouwingen. Vaak is het niet meteen duidelijk of je muur een steunmuur is. Het is zeker een goed idee om een expert in te huren voordat je begint met breken. Er kan namelijk een heleboel verkeerd lopen.

VDD Interieurafwerking heeft ervaring met het plaatsen van deuren in bestaande muren. We helpen je dan ook graag verder met advies. Zo weet je op voorhand beter wat je te wachten staat! Neem contact met ons op!