25jun

De voordelen van verplaatsbare scheidingswanden

Auteur: conversal

Je huis heeft een vaste indeling: woonkamer, keuken, eetkamer, slaapkamers en dergelijke. Als je de indeling anders wilt maken, is dat een grote onderneming. Er komt veel breekwerk, afval en stof aan te pas, voor je weer kunt opbouwen en ook dat is niet zo maar gedaan. Maar wist je dat er ookverplaatsbare scheidingswanden bestaan?

Verplaatsbare scheidingswanden

We zijn er zo aan gewend dat een huis vaste muren heeft tussen de verschillende ruimten, dat we niet eens op het idee komen, dat het ook anders kan.

Toch zijn er verschillende producenten die verplaatsbare wanden leveren. Er zijn verschillende systemen in de handel, maar ze hebben gemeen dat ze dezelfde functie vervullen als een muur tussen de verschillende kamers, alleen zijn ze verplaatsbaar. Afhankelijk van het systeem is het verplaatsen een grotere of kleinere operatie, maar het blijft een stuk gemakkelijker dan een vaste muur uitbreken en op een andere plek weer op te bouwen.

We maken het onderscheid tussen verplaatsbare scheidingswandenbrandwerende scheidingswanden en lichte scheidingswanden.

Waar het concept in kantoren en bedrijfsruimte al langer wordt toegepast, kunnen wij ook ons toeleggen op de fabricage van verplaatsbare scheidingswanden voor je woonhuis. Er is een grote keuze in: zo zijn er transparante wanden, die voorkomen dat een ruimte te donker wordt en er is een ruime keuze aan materialen en kleuren. Ze schermen het geluid voldoende af en zijn bovendien vaak brandwerend, dus ze dragen ook bij aan de veiligheid van je huis.

De voordelen van verplaatsbare scheidingswanden

In de eerste plaats is het werken met verplaatsbare scheidingswanden veel goedkoper. Er komt geen sloopwerk en dure opbouw van een nieuwe muur aan te pas.

Daarnaast is het natuurlijk veel gemakkelijk en sneller dan het plaatsen van een vaste muur.

Met verplaatsbare scheidingswanden ben je ook veel flexibeler. Je kunt je huis op een gemakkelijke manier aanpassen aan veranderende wensen. Ga je veel thuis werken? Met verplaatsbare scheidingswanden heb je zo een bureauruimte gecreëerd. Gezinsuitbreiding? Van die ene grote slaapkamer heb je er zo twee gemaakt.

Welke verandering er ook in je leven plaatsvindt, je kunt je woonst met dergelijke scheidingswanden snel en eenvoudig op de nieuwe situatie afstemmen. Door de ruime keuze aan materialen en kleuren kun je je huis ook nog eens helemaal naar je eigen idee vormgeven en er iets moois van maken, waar het prettig wonen is.

Meer informatie

Het mag duidelijk zijn: denk je erover om je huis te verbouwen, bekijk dan zeker eens onze verplaatsbare scheidingswanden, want het is een heel aantrekkelijk alternatief!

Neem gerust contact op via het contactformulier, of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan! Liever meteen contact? Je kan ons tijdens de openingsuren telefonisch bereiken via 052 52 06 16.