15sep

De verschillende functies van een voorzetwand

Auteur: conversal

Denk je erover om een voorzetwand te plaatsen? Of kijk je momenteel tegen een lelijke muur aan en ben je op zoek naar een mooie oplossing om je interieur te verfraaien? Dankzij de verschillende functies van een voorzetwand is deze veelzijdig inzetbaar binnenshuis. Een wand kan een heleboel esthetische en technische problemen verhelpen. Het is dus zeker een goede keuze, ongeacht de reden waarom je de wand wil plaatsen.

Wat is een voorzetwand?

Een voorzetwand bestaat uit een robuuste binnenmuur die tussen de leefruimte en de oude muur geplaatst wordt. De wand kan uit verschillende materialen opgebouwd worden in overleg met je aannemer. Het is ook mogelijk om de nieuwe voorzetmuur meteen te isoleren. Het plaatsen van een voorzetwand biedt een heleboel voordelen en heeft ook heel wat functies. In veel gevallen is dit type wand de ideale oplossing om een interieur euvel op te lossen of om aan interieurverfraaiing te doen.

De verschillende functies van een voorzetwand

THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE

  • Eén van de interessantste functies van een voorzetwand zijn de isolerende eigenschappen, zowel op vlak van temperatuur als geluid. Een voorzetwand creëert een spouwruimte die ietwat isolerend werkt. Door nog een laagje isolatie toe te voegen tussen beide wanden, gun je jezelf met thermische voorzetwanden een goedkopere energiefactuur en meer rust binnenshuis dankzij akoestische voorzetwanden!

MUURSTRUCTUUR VERSTERKEN

  • In sommige gevallen wordt een voorzetwand gebruikt om de muurstructuur te versterken, bijvoorbeeld wanneer je een radiator of andere apparatuur wil ophangen.

LELIJKE MUREN WEGWERKEN

  • Heb je een oude of lelijke muur in je woning waar je liever niet langer op kijkt? Het visuele aspect is belangrijk in je interieur. Je kan dan ook makkelijk een muur compleet onderstoppen door een voorzetwand voor de muur te plaatsen.

TECHNISCH MATERIAAL VERSTOPPEN

  • Ook elektriciteitsdraden of andere technische materialen kunnen weg gewerkt worden achter een voorzetwand. De wand verbergt alle materialen probleemloos. Je zorgt wel best voor een toegangsweg naar de technische ruimte. Die heb je misschien in de toekomst nog nodig.

Genieten van de voordelen van een voorzetwand?

Je interieur verfraaien, bedrading verstoppen of een extra isolatielaag toevoegen aan je woning? Een voorzetwand heeft een heleboel interessante functies. De wand is bovendien snel geplaatst zonder dat er grote verbouwingswerken moeten gebeuren.

VdD Interieurafwerking is gespecialiseerd in maatwerk. We komen dan ook graag eens bij je langs om de situatie in te schatten en je van een vrijblijvende offerte te voorzien. Neem vandaag nog contact op.