16dec

Waarom kiezen voor scheidingswanden?

Auteur: conversal

Scheidingswanden zijn een snelle en eenvoudige manier om één ruimte in te delen in meerdere ruimtes en tegelijk ook meer plaats te creëren. Een ruimte die is opgedeeld heeft immers het grote voordeel dat ze makkelijker voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Dat geldt voor woningen, maar evenzeer voor kantoren. Denk daarbij aan het afschermen van een traphal, of aan het creëren van een vergaderruimte.

Soorten scheidingswanden

Afhankelijk van uw prioriteiten, zijn er drie soorten scheidingswanden:

  • Verplaatsbare scheidingswanden
  • Lichte scheidingswanden
  • Brandwerende scheidingswanden

Verplaatsbare scheidingswanden zijn makkelijk modulair op te bouwen, waardoor eenzelfde ruimte van dag tot dag zonder al te veel moeite op een andere manier kan worden ingedeeld. Dergelijke scheidingswanden zijn ideaal voor het creëren van extra vergaderruimte of een grotere eethoek, op momenten dat daar nood aan is.

Lichte scheidingswanden zijn scheidingswanden die dankzij het lichte materiaal snel geïnstalleerd kunnen worden, maar toch stevig genoeg zijn om als wand te dienen. Deze scheidingswanden zijn niet dragend, maar wel een budgetvriendelijke manier om extra ruimte te creëren.

Brandwerende scheidingswanden bieden het bijkomende voordeel dat ze door de keuze van het materiaal garant staan voor 30 tot 120 minuten brandweerstand. Op die manier wordt het snelle overslaan van een brand vermeden en kan de brand plaatselijk geblust worden.

Voordelen van scheidingswanden

We somden al enkele voordelen van scheidingswanden op. Zo gaat het om een goedkope en snelle manier om meer ruimte te creëren. Maar scheidingswanden zijn niet zomaar “extra muren”, en kunnen op veel vlakken een meerwaarde bieden voor uw ruimte:

  • Betere brandweerstand: wie kiest voor brandwerende of brandvertragende materialen, kan de brandweerstand van een ruimte verbeteren en mogelijk levens redden.
  • Betere akoestiek: scheidingswanden kunnen geluidsgolven breken, waardoor de geluidshinder aan de andere kant van de wand tot een minimum beperkt blijft.
  • Esthetische meerwaarde: scheidingswanden kunnen een vlakke en eentonige ruimte omtoveren tot een origineler geheel.

Overweegt u voor scheidingswanden te kiezen, maar twijfelt u over de geschikte soort of het precieze materiaal? Aarzel dan niet om ons te contacteren met al uw vragen.