27apr

Premie voor dakisolatie: hoe werkt het?

Auteur: conversal

Isolatie plaatsen in een bestaande woning is een interessante en toekomstgerichte upgrade van de woning. De overheid moedigt dit type upgrades aan en komt je dan ook graag tegemoet met een premie voor dakisolatie. Lees hier wie aanspraak maakt op de premie en hoe je best te werk gaat om deze aan te vragen.

Wie heeft recht op de premie voor dakisolatie?

Wie dakisolatie installeert in een bestaande woning, heeft in veel gevallen recht op de premie. Maar je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om de premie te kunnen aanvragen.

  • De woning moet voor 1 januari 2006 op het elektriciteitsnet zijn aangesloten.
  • Isolatie moet geplaatst worden door een erkend aannemer.
  • Mogelijk bij de isolatie van het dak of bij de isolatie van de zoldervloer bij onverwarmde zolders

De isolatie moet ook voldoen aan de technische eisen die de overheid stelt. Dit betreft de isolatiewaarde, Rd-waarde, lambdawaarde en aanwezigheid van een dampscherm. Door beroep te doen op een erkend installateur, weet je zeker dat jouw isolatie voldoet aan de eisen die de overheid stelt.

Hoeveel bedraagt de premie?

De premie voor dakisolatie wordt berekend per vierkante meter. In 2022 krijg je voor de isolatie van je dak of zoldervloer 4€ per vierkante meter premie.

Hoe kan ik de premie voor dakisolatie aanvragen?

De premie voor dakisolatie moet aangevraagd worden bij Fluvius.

Zorg dat je alvast de juiste documentatie hebt voordat je de aanvraag in werking zet.

  • Factuur van de aannemer die de werken heeft uitgevoerd
  • Een kopie van alle facturen
  • Attest met de technische informatie en waarden van de isolatie

Je kunt jezelf registreren op de website van Fluvius om de aanvraag te starten. Vervolgens kan je online de premie aanvragen en alle benodigde documenten toevoegen aan je dossier. Een expert beoordeelt jouw dossier. Als jouw dossier wordt goedgekeurd, ontvang je de premie op je rekening.

Het kan enkele weken tot maanden duren voordat je de premie op je rekening ziet verschijnen, afhankelijk van de actuele drukte. Je kunt wel makkelijk je dossier opvolgen door in te loggen op de website van Fluvius.

Wil je zeker zijn dat je aanspraak maakt op de premie voor dakisolatie?

Heb je plannen om je dak te isoleren en wil je zeker zijn dat je aanspraak maakt op de premie van de overheid? Maak dan gebruik van de professionele diensten van een erkend aannemer. Je hebt namelijk geen recht op een premie wanneer je de isolatie zelf plaatst of wanneer een niet-erkend aannemer de isolatie plaatst.

VDD Interieurafwerking is een erkend aannemer met ervaring in dakisolatie. Je kunt bij ons terecht voor de professionele plaatsing van isolatie in het dak of in de zoldervloer. We zorgen er bovendien voor dat je de nodige documentatie en facturen in handen krijgt om de premie online aan te vragen.

Neem contact op om een afspraak te maken!