19dec

Kiest u een brandstabiel, brandvertragend of brandwerend plafond?

Auteur: conversal

Een brand kan allesvernietigend zijn. Waar hij langskomt, vernietigt hij alles. Bovendien verspreidt hij zich razendsnel naar andere gedeelten van het gebouw. Maar wist u dat uw plafonds een bijdrage kunnen zijn tot bescherming van uw gebouw en uzelf?

Brandveilige plafonds: een must!

Vlammen zoeken altijd de kortste weg naar boven. Binnen een mum van tijd slaat een brand onder of boven het verlaagd plafond uit en verplaatst hij zich naar de verdieping eronder of erboven. Het constructureel bovenliggend plafond kan zodanig worden beschadigd dat het zijn stabiliteit verliest.

Beter dit vermijden en kiezen voor  brandstabielebrandvertragende of brandwerende plafonds. Wilt u graag weten welk systeem u precies nodig heeft?

Brandstabiele plafonds voor bij u thuis of in openbare gebouwen

Boven alles primeert uw veiligheid en die van uw naasten. Op het moment dat er brand uitbreekt, is het enige wat telt dat u veilig naar buiten kan vluchten. Nadien komt de bescherming van het gebouw.

Onze brandstabiele plafonds garanderen dat. Want zij bieden u minstens 30 minuten bescherming om zelf het gebouw tijdig en veilig te verlaten. In die tijd kunnen ook de hulpdiensten helpen mensen evacueren en branddovende acties ondernemen.

Brandvertragend en brandwerend op grotere schaal

Maar in grote gebouwen gaat het om meer dan enkel uw naasten en uzelf. U draagt ook een verantwoordelijkheid voor de bescherming van uw gasten, bezoekers, werknemers, leerlingen, patiënten en cliënten.

Dankzij brandvertragende plafonds kunnen we de evacuatietijd niet enkel rekken, maar ook zo lang mogelijk de bescherming van uw gebouw garanderen. Een niet onbelangrijke maatregel als het gaat om tientallen of honderden levens te redden.

Schakelt u graag nog een securitylevel hoger? Dan kiest u voor brandwerende plafonds. Aanvullend op de brandvertragende variant, houden zij de schadelijke vlammen volledig tegen. De verdieping boven de brandhaard blijft op die manier gegarandeerd gevrijwaard.

Streng getest en goedgekeurd

Wij hebben een jarenlange ervaring in bescherming van gebouwen en werken samen met de juiste adviseurs om een zo goed mogelijke bescherming te bieden. De materialen zijn brandveilig en in combinatie met de nodige structuren getest door onze leveranciers. Zo kunnen we vele brandveilige oplossingen aanreiken.

Onze toeleveranciers testen hun materialen aan de hand van de meest strenge Europese normen en voldoen zonder meer aan de geldende NBN-norm.  Onze uitvoering is dan ook conform de geteste richtlijnen van onze toeleveranciers.

Brandveilig met VDD Interieurafwerking

Naast brandveilige plafonds bieden wij ook:

Er is géén twijfel dat de brandveiligheid in uw gebouw primeert. Contacteer ons gerust om u samen met specialisten te begeleiden, zodat we de brandveiligheid in uw gebouw kunnen optimaliseren.